Gül Restaurant!

Eftersom jag jobbar 6 dagar i veckan så är jag inte den som går ut och äter på massa olika restauranger runt omkring i Side. Men tack vare att vänner och familj kommer ner till Turkiet så har jag ändå chansen att få känna på turistlivet lite grann och prova olika restauranger.

En restaurang som jag besökte första gången 2010 men som jag återkom två gånger till 2011 och är min absoluta favorit är Gül Restaurant.
Där finns svenska Malin som tillsammans med sin man är delägare för restaurangen.
Många skandinaver känner säkert direkt en liten lättnad att Malin finns där som kan rekommendera, berätta om maträtterna och vinerna och förstår vad du vill ha och inte vill ha…utan att behöva prata engelska.
För även om många pratar engelska idag så är det väldigt många, unga som gamla, som känner en lättnad att kunna tala sitt eget modersmål och bli sig förståd med allt utan en massa krångel och missförstånd.

Maten på Gül Restaurant är riktigt bra och god. Alla tre gångerna som jag har besökt stället så har jag gått därifrån helnöjd, alldeles lagom mätt och glad.
Stället är lagom stort och ligger som en terass med utsikt emot östra stranden. Dessutom spelas det väldigt lugn, härlig musik som jag och min familj tyckte var bra.
Servicen är riktigt bra och även om Malin är den som syns och pratar mest med gästerna, tyckte jag, så är resten av personalen väldigt bra och trevliga.

Även om man har all inklusive så tycker jag att man ska använda en dag till att gå ut på restaurang i Side när man är där på semester. Och då rekommenderar jag starkt Gül Restaurant inne i gamla stan.
Besök deras hemsida HÄR
De finns också på facebook om ni söker på deras namn.


Gul restaurang ligger inne i gamla stan i Side.
Från ”ingången” till Side så går man huvudgatan ner mot hamnen. Andra tvärgatan till vänster ska man gå in på, precis vid Aspava döner. Gå ca 150 meter tills ni ser havet. Titta då upp på höger sida så är restaurangen på en terass med utsikt över den Östra Stranden.

Första besöket med min familj 2011

Andra besöket med mina vänner från Piteå 2011

9 svar på “Gül Restaurant!”

 1. SV; Tack gumman! Ja jag blev nöjd med färgen! Jo det har kanske växt en bit sedan nyår 🙂
  Ja det kommer ju blekas i sommar! Ska dock försöka leta samma färg och se om den finns i Manavgat, kommer ju få ljusare utväxt annars.
  Haha nä fyy säg inte så, jag vill ju ha värme;)
  Skypade med henne häromdagen och då var det superfint väder!
  Inte alls långt kvar tills jag och Fia kommer!
  Kram! 🙂

 2. Den restaurangen har jag varit så sugen att testa, men jag har inte riktigt förstått var den ligger, jag ska spara din beskrivning dit. För på bilderna ser det ut som jag har varit helt fel ute 😛
  Finns det någon skylt utanför också?
  Kramis

 3. Ja i och med att det ligger uppe på en terass så står det "bara" en skylt utanför med menyn. Ni kommer dessutom inte träffa någon inkastare utan måste gå upp för trappan själv och blir därefter servade. Men in på den tvärgatan, förbi alla affärer, någon restaurang kommer det också och sedan ser ni en meny på höger sida efter 150 meter och en trappa upp till restaurangen. Håll koll åt höger sida bara.

 4. Men då kanske jag har varit rätt ute ändå? Har dom som en balkong/terass ut mot tvärgatan? Brunt trä har jag för mig att det var på balkongen/terassen på det stället jag menar.
  Kram igen

 5. Precis Karin!! Som du ser på första bilden där med min familj så går gatan precis nedanför och där är alltså trappan. Åt vänster är "huvudgatan" och åt höger på bilden så ligger havet och östra stranden.

 6. Komiskt att komma in och läsa om den restaurangen 🙂
  Vi pratade senast idag om att vi skulle leta upp och testa den. när vi åker ned.
  För vi äter annars typ bara på Yildiz 🙂

  Men nu blev jag mer sugen på att testa 🙂

 7. Hej! Gül Restaurang är vår favoritrestaurang.Vi går dit flera kvällar när vi är nere i Side. Malin och Ahmet har blivit goda vänner till oss. Det är alltid lika roligt att gå dit. Maten är riktigt god och vi har aldrig blivit besvikna. Mycket god service och en härlig atmosfär får man på denna restaurang.Rekommenderas mycket varmt.
  Nu väntar årets första resa till Side i mitten av maj, och vi längtar efter att få träffa Malin, Ahmet och deras söta son Kaan. Samt dig, Louise, Maria och alla andra i butiken.

 8. Håller med om att Gül är värt att besökas, supergod mat!
  Kram på dig och hoppas att allt är bra med dig.

Kommentera