Ett inlägg om köttfärs!

Att köpa kött som ex. köttfärs är dyrt i Side till skillnad ifrån Sverige. Där hemma kan man ofta hitta erbjudande om blandfärs för en billig peng vet jag.
Medans här i Side så köpte vi härromdagen 500 gr för lite mer än 50 kronor. Just därför äts det extra mycket kyckling kan jag erkänna.
Men i Måndags så gick min pojkvän iväg och köpte köttfärs för att jag tycker så mycket om spagetti och köttfärssås. Jag ville inte använda all köttfärs så jag tog lite mer än hälften.
När vi skulle sova den kvällen så sa Kadir till mig
”Jag förstår att du gillar maten du lagade för du har 10 gånger sagt hur gott det var, att det är din favoriträtt och att du var i din egna värld när du åt. Tyst och sov nu”
Jag var i matkoma under den måltiden och koncentrerade mig bara på min goda måltid. Ingenting annat.
När jag var liten och fyllde i ”mina vänner”-böcker så har jag alltid, eller väldigt ofta skrivit att just spagetti och köttfärssås är min favoriträtt.
Och som sagt var, köttfärs köps inte hem allt för ofta tyvärr.

Den lilla biten som var kvar, som egentligen inte var så liten, tyckte Kadir ikväll att vi behövde steka upp och göra något av innan den blir dålig. Jag försökte komma på något gott och snabbt vi kunde göra men kom inte fram till någon måltid som passade in. Så Kadir sa lite försiktigt….”eh…din maträtt då?”
Det tog 3 sekunder sedan stod jag i köket och lagade ännu en gång min favoriträtt denna vecka.
Helt underbart gott. Han får skylla sig själv nu om jag kommer tjata om maten de kommenade timmarna och kanske till och med imorgon också.

Imorgon händer något nytt och spännande för min och några andra personers del. Jag har väntat länge och nu äntligen händer det. Vad som händer…ja det berättar jag inte förens imorgon kväll.

Men en annan sak jag kan berätta är att just för tillfälligt så sitter Linda och Sofia med resfeber, och feber, hemma med fullpackade väskor och bara längtar tills dom står på Turkisk mark.
Imorgon händer det, då kommer mina fina vänner äntligen hit och tro mig, vi har en fin och härlig sommar framför oss.
Jag kan fortfarande inte förstå att det var några månader sedan dom var hemma hos mig och åt tacos och pratade i flera timmar om det som kommer hända snart. Om säsongen i Side 2012.
Nu är vi verkligen igång.


Side vinter 2012. Jag, Sofia, Amanda och Linda vid apollotemplen i gamla stan

2 svar på “Ett inlägg om köttfärs!”

 1. Spagetti och köttfärssås ÄR gott =)
  Hur lagar du till köttfärssåsen? Det är alltid kul att höra hur andra gör 😛
  Nåt mer som jag tycker är gott är köttfärslimpa =)
  Jag brukar fylla den med lite hot tacosås, champinjoner, skivad vitlök och massa ost =)
  Det blir jättegott =)
  Kram

Kommentera