Ett skratt förlänger livet!

När jag jobbar så blir jag jobb-Louise med jobb-prat och uttryck, jobb-skratt, jobb-gester och jaa..jag är väl mig själv men lugnare och jag går in i en roll på något sätt. Häromdagen när Amanda och Veronica var i butiken en liten stund och alla andra turister satt och åt så fick jag ursäkta att jag inte alltid hade ögonkontakt med dom under tiden vi pratade för jag måste ha utkik runt omkring, vad som händer, om det kommer kunder osv.
Jag känner verkligen ibland när jag pratar att det är jobb-Louise som pratar.

Idag är det Måndag och jag har varit ledig. Och den ”riktiga” Louise har verkligen kommit fram idag, vilket den gör såklart när jag blir ledig. Jag blir, vad jag känner iaf, mer livlig, stojig och mer barnslig dessutom.
Det är skönt att kunna säga det man vill utan att tänka sig för, att inte behöva heja på varenda person eller fråga vart dom kommer ifrån och bara vara sig själv för ett tag.
Men samtidigt är jag lika pigg och redo för jobb imorgon igen och veckan framåt.

Strax efter kl 10 mötte jag upp Sofia, Linda, Amanda och Veronica. Vi satte oss på Doruk och åt lätt frukost/kakor och pratade massor. Tiden, sen vi satt där dagarna efter nyår, har gått så oerhört snabbt och jag kan nästan inte riktigt förstå att dom är här igen. Den här gången för en längre tid.
Vi tog oss stora vägen in till gamla stan i Side. Det är barnens dag i Turkiet idag och detta firas ordentligt. Men vi kom in till gamla stan lagom till allt var över. Vilket var lite skönt det med. De som arbetar längst med huvudgatan i gamla stan var som galna ändå. Och en del är inte alls trevliga tyvärr.
En sak är säker; Jag svarar, säger hej och öppnar munnen när jag själv vill det. Bara för att en försäljare säger hej, vill du äta här, är du svensk osv. så betyder inte det att jag MÅSTE svara.
Det finns ingen lag på det och man är inte otrevlig om man inte svarar.
Går man däremot in på en restaurang eller in en butik och någon som arbetar där säger hej så kan man säga hej tillbaka. Det kan vara trevligt.

 


Bild tagen från Linda

Vi satt i hamnen ett bra tag, åt glass, drack vatten och efter ett tag kom Therese och hade ”föreläsning” för oss om vad hon har gjort de senaste dagarna. De var längesedan vi sågs men hon såg lika go och glad ut som vanligt. Och hade mycket att berätta.

 


Bild tagen ifrån Linda

Vi tog oss upp för huvudgatan igen, sa hej då till Linda och Sofia som skulle skriva på sitt kontrakt för lägenheten och gick sedan emot Tropic för att äta lunch. Men vi pratade med Alaaddin och Yosuf på vägen och tänkte
”Varför ska vi gå längre när det är minst lika god mat och trevliga människor här”
Så vi satt och åt pizza på Alaaddin bistro steak house, hade en perfekt utsikt och jaa…det blev en hel del skratt under våran lunch.

 
 

Sedan tog vi oss till butiken där jag annars jobbar, hälsade på Malin och de andra som jobbade hårt och vi blev helt kär i alla nya klännigar och tunikor. Häromdagen så var en leverantör i butiken och Maria bad mig och Malin att hjälpa till och kolla ut de nya modellerna. Vi valde tillslut ut 15 nya modeller och jag trodde jag skulle smälla av när jag såg dom i butiken redan i dag. Imorgon kommer det bli dyrt för min del, tur att lönen trillar in snart.
Jag lovar att visa vad jag har plockat på mig och köpt när jag kan, för ni kommer smälta lika mycket som jag gjorde tror jag.
Amanda, Veronica och Therese provade några modeller och alla passade ritkigt bra i allting verkligen.
Jag tror vi kommer ha många lika klänningar i sommar.

Ett svar på “Ett skratt förlänger livet!”

  1. Hej!
    Igår hade ni väl riktigt fint väder, om man ska tro våran tidning =)
    Jaaa! Du får gärna visa oss kläderna som du har köpt (och andra också), det tycker jag är skoj (hoppas andra tycker det med)
    Kram

Kommentera