Väder i Side!

Jag måste uppdatera den mest söka kategorin här på min blogg just nu nämligen vädret i Side.
Många googlar detta och jag vet inte på vilken placering min blogg kommer upp på just då men det är tydligen väldigt högt upp för jag har alltid någon kund minst varje vecka som säger
”Är det du som är Louise. Jag kom in på din blogg nämligen när jag sökte om vädret här i Side”

Jättekul att ni hittar hit. Endel kanske tycker det är helt ointresant att läsa om mitt liv. Men många verkar fastna och tycker det är intresant att höra om någon som bor i turistparadiset.

Så nu över till vädret. För någon vecka sedan så skrev jag att det är varmt men forfarande svalt på kvällarna. Sedan dess har värmen bara stigit varje dag och det blir bara varmare och varmare igår var det ca 28 grader i skuggan vid 12.00 tiden och idag var det nog närmare 30 grader i skuggen. Riktigt varmt idag vart det och som jag sa till min mamma när jag gick till jobbet idag
”Det gör nästan ont på huden för man känner direkt att det bränner rakt på en”

Kvällarna är nu mycket varmare också och jag som är frusen har knappt något långärmat på mig. Idag hade jag det den sista timmen men det var mest för att vi har igång fläktarna inne i butiken numera.
Men ta med er en tunnare kofta ifall ni ska sitta på restaurang tycker jag. Annars brukar det alltid finnas filtar och sjalar att låna om det blir kallt.
Men värmen stiger och stiger för varje dag och jag tycker att det är helt underbart.
25-30 grader kommer det att bli den närmsta tiden. Och regn, vad är det?

Men glöm inte att smörja in er. Solen tar mer än vad man tror även under parasollen.
Här i Turkiet så är solen väldigt mycket starkare än i Sverige så var försiktiga.

Det finns två typer av ultravioletta strålar som når jordytan:
UVA-strålar som tränger långt in i huden och gör att det pigment vi redan har mörknar, men också att huden blir rynkig och åldras för tidigt.
UVB-strålar som medverkar till att bygga upp ett skyddande pigment, men som också gör att du bränner dig om du solar för länge.

Och kom ihåg:
Du blir inte snabbare brun om du struntar i solskydd – bara snabbare bränd.

3 svar på “Väder i Side!”

  1. Hej Louise, i slutet av nästa vecka kommer vårt barnbarn David och hans flickvän in till dej i butiken. Dom har tagit en sista minuten ner till Side, så jag passade på att skicka med honom lite godsaker till dej, hoppas du skall gilla mitt va, men jag tror att det skall passa. Ha det så gott i värmen, här i Haninge har vi ca 13grader nu i kväll.Kram till dej från mej.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.