En vårpromenad i Januari!

Igår var det riktigt fint väder här i Side och jag hade sedan några dagar tillbaka siktat in mig på just denna dag.
Och förberedit Kadir att vi ska ut och promenera lite, sporta lite. Varje år, nästan samma tid, så händer samma sak. Det är fint väder, vi tar en promenad och är helt slut efteråt.
Så jag tänkte att vi gör samma sak i år, promenerar in till gamla stan, går lite längre än vad vi har tänkt oss och är helt slut när vi kommer in i lägenheten igen.
Men jag hade fel detta år. Jag trodde aldrig att vi skulle gå SÅ långt som vi gjorde.
 
Vi valde att gå från stora flaggan/rondellen där vi bor, mot Side Hill. Vid gravidbacken så gick vi ned mot strandpromenaden och gick först bort till butiken, Marias butik, tog ett glas vatten och pratade med den som jobbade och gick sedan tillbaka på strandpromenaden och fortsatte bort emot Hemera, Crystal Palace och alla dessa hotell. Inga problem så långt.
 
Pija, här byggs erat hotell för fullt. Massa människor som jobbar på det.
 

 
Vid piren så gick vi en stig emellan två hotell och kom ut på stora vägen vid Kömköy. Nästan borta vid discot Samata. Här kommer det jobbiga. Vägen hem är inte rak utan det är ordentliga backar och för våran del så var det inte ner, ner, ner utan snarare upp, upp, upp som gällde.
Herregud, vi gick och gick och gick. Med oss hela tiden hade vi Alice. Yuksel i butiken äger den hunden och så fort jag är nere vid butiken och ska gå hem så följer hon mig hem. Denna gång hade hon väl ingen aning om att vi skulle gå så långt tyvärr.
 
 

Crystel Palace, som redan är stort hotell, bygger till en extra del/block till sitt hotell.
 
 
Nya hotellet som jag inte har en aning om vad det heter men som kommer bli riktigt stort. Platsen är där Oxyd låg förut. Det gamla, stora discoteket.
 
När vi väl var vid Side Prensess och Side Hill så gick vi förbi våran gamla lägenhet i det rosa huset, gick emot stora moskén och sedan in på Sok en sväng.
Innan vi tog dom sista stegen hemåt. Detta var nog längsta promenaden jag tagit i Side. Men det var helt klart värt det.

6 svar på “En vårpromenad i Januari!”

 1. Vilken långpromenad, undra på att du var slut. Det nya hotellet som ligger vid Onyx skall visst vara som ett systerhotell till Crystel Palace, hörd något om det när vi var nere i okt.Vi bodde ju på Linda Apart som ligger i närheten så vi åkte ofta förbi detta stora bygge, kul att se hur långt dom kommit när vi kommer ner i sep. Ut och njut nu så länge det fina vädret varar, och tänk på oss som pulsar omkring i snön här hemma i kalla Sverige. Kram på dej från mej.

 2. Hihi, du bara måste komma till Norge och gå några fjellturer. Jag dör typ så fort det går lite uppför medans Cihan som typ inte tränat eller promenarat något joggar i 2 timmar, i uppförsbacke! Kan jo nämna att hunden bara går en promenad för dagen numera… 😛

 3. Jisses vilken låååångpromenad =P
  Skoj att se bilderna från er promenad.
  Jag gillar inte riktigt alla stora hotell som byggs överallt,
  Tyvärr försvinner lite av charmen med Side då.
  Men om det är så majoriteten av turisterna vill ha det, då är det väl bra för turismens skull då.
  Massor med kramar från mig!

 4. Vad coolt! Svårt att förstå att det ska få plats på den lille parkeringsplatsen. 😀
  Nu har ju även min chef m fru bokat, men det har jag nog redan nämnt. 😉
  Tack Louise!

 5. Åååå jusst där promenerade även vi då vi var i side.
  Kommer ihåg dolmusarna och taxi bilarna som körde förbi oss med glada miner då vi "stånkade" uppför backen/backarna 🙂 .
  Jag undrar om du kan skriva lite om maten…tex hur tillreder man turkiskt te? Och kaffe? och till vilka rätter används den torkade röda pepperonin?
  Köpte sån senast vi var i turkiet…dottern kryddar omelett med den.Finns BIM i Side? tror butiken hette Bim…typ som 101. Fanns i Kemer. köpte riktigt bra kanel där.
  Och "röd peppar". Dricker turkarna äppelte eller är det nåt som är "turist speciellt"? Hittar man det i vanliga turkiska affärer?
  Måst ännu fråga…då vi bodde på cinar garden så serverades det friterad potatis m skal på….(såg ut som om det varit potatis skalet som friterats…)
  är det nåt vanligt? Har inte sett det förr eller senare… 🙂 men har funderat över det 🙂 .
  Kul med vovven som gärna gör dej sällskap hem!
  Ha det gott! hälsn Kerstin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.