Inskrivning på mödravårdcentralen!

 Idag är det onsdag och jag har inskrivning hos barnmorskan i Skövde på MVC.
Min doktor i Turkiet, en manlig sådan, är skitcool och när jag har varit på kontroll där så pratar (eller rättare sagt skriker) han om Isaksson, den svenska målvakten så att alla andra gravida kvinnor och oroande män också hör.
Eller så ropar han ”Ooohhh Viikiiing”
Och han blandar lite turkiska, engelska och tyska när han pratar med mig.
Men trots allt detta så är jag väldigt bekväm med att gå dit varje gång och jag riktigt längtar dit inför varje besök.
Därför var det lite svårt att ställa om sig, skriva in sig och träffa barnmorska i Sverige men eftersom jag kanske blir kvar här i Sverige till Mars-April någon gång så känner jag att jag måste ha lite koll på mig själv och min kropp.
Innan mitt flygförbud som gravid går ut så kommer jag flyga tillbaka till Turkiet och alltså föda barn där.
 
Jag känner att innan och efter graviditeten så vill jag vara hemma och jag känner mig inte hemma-hemma på det sättet här i Sverige och i huset här. Det är inte som när man var ung och tonåring längre utan mitt hem, min säng, mitt kylskåp och allt det där är hemma i Turkiet.
Och sedan måste man komma ihåg att det är inte bara JAG som ska ha barn utan jag och Kadir.
Kadir är minst lika delaktig och ansvarig för allting som jag är och jag skulle aldrig låta han inte vara med när hans första barn föds.
Han kan självklart komma hit till Sverige men då måste han ha papper för visum och det gör man inte på en dag direkt. Sedan kan han stanna i 3 månader och möjligvis få förlängt 3 månader till. Men eftersom vi har precis köpt en lägenhet och dessutom kommer ha en mindre inkomst i år så är det extra viktigt att han jobbar och kan försörja sin familj sen.
Och som jag skrev tidigare så är jag väldigt bekväm med min doktor i Turkiet.
 
Hoppas ni får en bra dag! Detta är ett förinställt inlägg så jag återkommer om några dagar igen.
 

5 svar på “Inskrivning på mödravårdcentralen!”

  1. Hur blir det när barnet föds i Turkiet om ni någon gång skulle vilja bo här istället? Har hört att en del vill föda här på grund av svensk medborgarskapet. Självklart förstår jag du vill ha Kadir med på förlossningen och att ditt hemma är Turkiet nu efter några år. Lite nyfiken bara. Ha de bra 🙂

  2. Tycker du resonerar sunt och förnuftigt, så med andra ord finns inget att oroa sig för. Kul doktor, det är oftast dem som är dom bästa 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.