Samtal och shopping!

Hejsan alla!
Nu är jag hemma i Axvall för att tvätta lite kläder, duscha och prata med Kadir på msn så att jag får se honom lite också.
Vi pratar varje dag i telefonen men det är så skönt att få se honom lite då och då. På telefonen kan man prata om allt men man ser inte den andra i ögonen där all sanning kommer fram.
Det blir ännu mer personligt och verkligt även om det är via en webbkamera.
 
Annars händer inte mycket hos mig. Jag och storasyster får dagarna att gå på sjukhuset tillsammans med mamma.
Vi har fått till en fin vardag med sköna rutiner tycker jag. Och allt känns väldigt bra, trots att allting är väldigt tråkigt.
Man måste se ljuset i det mörka tror jag. Vara glad för det lilla helt enkelt.
 
Besöket på mödravården i onsdags gick bra.
Vi pratade mycket först om hela min situation som jag befinner mig i och hon tog även upp det här med samtal hos kurator, vilket även finns på sjukhuset såklart, men eftersom jag också är i en helt ny och annan situation under det hela också gällande graviditet och barn så kan det vara bra att ha nummer till någon att kunna ringa och prata och ställa frågor ang. det också.
Jag frågade över något som har oroat mig också lite nämligen det här om barnet i magen kan ta skada när allting jobbigt, tråkigt och det händer. Jag vet ju själv att kroppen känns helt förstörd när något extremt jobbigt händer och man bara gråter dagarna igenom och vet varken ut eller in.
Men hon sa att så länge jag inte slutar äta eller blir helt apatisk så är det ingen fara.
Och även om jag ibland har känt mig helt apatisk under särskilda stunder då det har varit jobbigt så tänker jag alltid att jag måste skärpa till mig och ta mig framåt för barnets skull.
 
Annars pratade vi mycket om Side, eftersom barnmorskan hade varit där för några år sedan, vi gick igenom mina blodtester och allting var på topp men jag behöver köpa nya järntabletter eftersom de ifrån Turkiet är slut nu.
Och sedan pratade vi även om sjukdomar i släkten såsom diabetes, om det finns tvillingar i släkten etc. Som tur är så känner jag till Kadirs familj så pass att jag kunde svara från hans sida också.
Och slutligen gick vi igenom nästa besök hos barnmorskan vilket blir i slutet av Mars, flygförbudet för min del och även det bästa av allt:
Ultraljud på måndag. Jag längtar redan massor efter att få se den där inne igen.
 
Jag och storasyster handlade lite inne i stan efteråt.
Jag handlade första bebiskläderna, tights, tröja och byxor (eftersom jag bara har ett par som jag kan använda numera) och vi avslutade det hela genom att handla med oss var sin jättegod smörgås ifrån nyöppnade Subway inne på Commerce i Skövde.
 

Hur söt är inte dessa pyjamaser? 149 kr på H&M
 
Storasyster tog en bild i morses på mig i min nya tröja, också den ifrån H&M 99 kr.
Passar ett tag till sen tar jag fram den i höst igen.
 

12 kommentarer

 1. Hej min vän!
  Åhhh vad söta pyjamasar du har köpt, supergulliga =)
  Jag tänker på dig vännen!
  Kramar från mig

 2. Vad söta kläder. Bra att allt så bra ut på mvc. Det kan hjälpa lite för stunden att shoppa bebe kläder för de är ju så himla gulligt och kul. Tänker på er och hoppas av hela mitt hjärta att de går bra för din mamma . Kram

 3. Även jag inte känner dig så. Så tänker jag ofta på dig!
  Vet inte så mycket om din mamma och hennes sjukdom. Men jag hoppas det blir så bra det kan.
  Ville bara berätta att jag tänker på dig!
  <3

 4. Vill du se om de är pojk eller flicka nu? Ultra ljud gör man ju ändå när man är i din vecka typ. De är väl roligare och göra i Turkiet me Kadir kan jag tänka mig de e magiskt att man kan se vad de är haha. Ha de fint 🙂

 5. Jag menar att de hör till rutinerna att man gör ultraljud vid den veckan du är i ungefär, förra inlägget jag skrev lät lite konstigt:)

 6. Å fäller en tår. Kan nog aldrig förstå hur det känns för dig. Att förlora en förälder är nog det hemska som finns!
  Men även om hon kanske aldrig får träffa sitt barnbarn kommer hon i alla fall förhoppningsvis känna den sparka, se den på bilder från ultraljudet. Jag tror att en del av din mamma kommer att finnas i ditt barns själ.
  Må din mamma få en fin tid! <3

 7. God fredags morgon till dig. Så skoj att inhandla kläder till bebben;) Tycker oxå att Ert beslut att vara tillsammans på ultraljudet låter helt rätt. Hoppas du mår bra trots det som händer, håller mina tummar att allt ska ordna sig. Ha en härlig fredag, Kram till dig från mig

 8. Jättesöta babykläder, härligt att du har något roligt att göra mitt i allt det jobbiga och tråkiga. Tänker så mycket på er, jag förstår att detta är tungt både för dej och Kadir. Vad fint att du och din syster kan vara så mycket på sjukhuset hos er mamma, det betyder så ofantligt mycket för den som är sjuk att ha nära och kära hos sej. Ha en fortsatt bra graviditet och ta hand om dej och din lilla mamma. Kramar till er alla från mej.

 9. Louise nu undrar du nog vem mormor är, jag hade nyss skickat till mina barnbarn på bloggen och tänkte inte på att ändra namn, så tokigt kan det bli men nu vet du vem det är. kram på dej lilla gumman.

  1. Haha, du får gärna kalla dig för Mormor om du vill. Jag fick höra i sommras att du kallas för Nenne. Det hade jag ingen aning om då men det var någon som hade sett dig och Sören precis när ni varit i butiken och då frågade dom efter Nenne. Men vi kom snabbt fram till att det var du.Hälsa Sören och ta hand om dig!!

Kommentera