Välkommen v. 36!

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 34 veckor gammalt.
Moderkakan var länge tyngre än fostret men väger nu endast en sjundedel av fostret.
Matsmältningssystemet och inälvor på fostret är inte helt färdigutvecklade och kommer faktiskt inte att vara det förrän barnet är tre eller fyra år.
Ungefär 15 procent av fostrets vikt består nu av kroppsfett men huden är fortfarande rosaaktig eftersom blodådrorna ligger så nära yttersta hudlagret.
Nu kan man se hudveck runt barnets knän, anklar och hals. 
Till föräldrarna
Nu står livmodern som högst, precis under bröstbenet så det är inte konstigt att ha problem med matsmältningen.
Tyngden av livmodern och barnet trycker bröstet uppåt och de nedre revbenen trycks ut en aning.
Nu kan barnets huvud när som helst vändas nedåt och då blir det lättare att andas!
(Men då är det urinblåsan som utsätts för mest tryck och det blir många toalettbesök istället…)
 
 
 
İnget nytt har hänt den här veckan och jag mår lika bra som tidigare.
Trodde ett tag att mini hade vänt sig men det har jag insett att han inte har gjort för jag känner honom mycket på vänster sida och lite snett ner mot höger sida. Han ligger nog tvärs över hela magen tror jag.
Känner mig lite större för varje vecka men det syns bara, även i mina ögon, på kvällarna och när det är dags att byta om och man studerar magen.
Herregud, den är ju fantastisk måste jag säga.
Att den kan gå och bära på ett barn, få barnet att växa och samtidigt gå från liten till stor.
Och på tal om liten mage, jag satt och kollade på bilder från förra sommaren och ärligt talat: Var jag så liten verkligen?
Jag trivs jättebra i min kropp idag trots att det är tungt och jag känner att jag vill inte bli så smal igen som jag har varit de senaste 6 åren.
Jag väger hellre 50-55 än 45-50. İdag väger jag 57 kg (yeeay,1 kg extra sen sist) och jag tror att jag kommer komma tillbaka till 50 kg en vecka efter förlossningen faktiskt.
Jag känner det på mig och det är inget jag ser fram emot på samma sätt som många andra hade gjort kanske. Men så länge det inte blir mindre så är jag nöjd.
 
Mini sparkar som mest efter klockan 22.00 på kvällen och han är inte igång på morgonen förens efter klockan 10.00.
Jag hoppas verkligen att det kommer hålla i sig när han kommer ut.

Sandra har nu ställt in nedräkning på sin telefon och jag tror att Belma faktiskt vill veta om det verkligen finns en bebis i magen.

Hon har ju kommit hit med bärsele, babygym och andra saker som hon själv har haft när hon var liten.
Men den där bebisen visar sig ju aldrig och tackar för allt fint…
 
 
På tal om Belma så pussar hon inte bara på magen och saltar den med saltkaret. Hon har nu även provat babynestet som vi fick häromdagen och jag tror hon gillade det.
Och jag tror det kommer bli helt underbart för bebisen med.
Tack igen Anna, din mamma och eran familj!!
 
Det kom ingen garderob idag utan det blir imorgon eller på lördag istället.
Jag älskar att boa här hemma och den behövs för att jag ska boa klart och bli helt redo.
Jag tror och har en stark känsla av att mini kommer titta ut innan den 11 Juli.
Jag har en känsla av att Pernilla, som fyller år den 1 Juli kommer fira sin födelsedag tillsammans med en liten annan knatte eller ha sin födelsedag väldigt tätt inpå.
Men vi får se…Nästa vecka är ett nytt besök hos doktorn som gäller.

4 kommentarer

  1. Härligt att höra att du mår bra. Sista tiden kan ju vara lite tung och jobbig, men jag hoppas att du får fortsätta och må bra ända tills Mini vill komma ut.Jag tycker att han skall komma på utsatt datum, Jag har nämligen namnsdag då, både jag min mamma min svärmor mina båda döttrar samt fyra av mina flickbarnbarn heter Eleonora så då kan vi passa på att fira lilla Mini också så det är bara att knipa igen hör du. Ha det så bra tills nästa gång vi hörs.

  2. Skönt att du mår bra, det gör graviditeten lite lättare….jag känner mig som en tråktant men mimi kommer när mini är klar!!!! :):)
    om det inte blir planerat snitt, då går det att planera lite…jag hade velat ha min tjej på samma dag som maken men det fick vi inte utan hon fick komma prick en vecka senare. Sonen kom till oss åtta dagar före utsatt tid….
    Men däremot tror jag som du att man som bärare av magen, blivande mamma har stora känslospröt och har mycket rätt i vad man känner, ex vad det blir och så…..så du har nog rätt…det blir tidigare än beräknat!!!
    Kram kram

  3. Det ser ut på bilderna att du fortfarande är ganska liten. Min kusin var likadan. Väldigt nätt i kroppen och jag trodde inte det kunde vara möjligt att vara så liten fram till v.35. Efter v.35 bara small det och magen blev dubbel (kändes det som) dom sista veckorna! Det är roligt att följa din resa 🙂

Kommentera