Ett nytt besök hos doktorn!

Natten till igår sov jag inte en blund. Och då menar jag verkligen inte en endaste liten blund.
Vi bestämde oss för att ta in en stor madrass som vi har fått av Kadirs mamma, till tvrummet för att slippa värmen och kunna ha ac på och faktiskt sova utan att man vaknar i en svettpöl.
Denna madrass gjorde hans mamma till honom för att han skulle få som present den dagen han gifte sig.
Den var klar innan hon gick bort 2011 och sedan dess har hans syster bevarat den åt oss plus två kuddar som vi också har fått.
Vilket fall som helst, Kadir somnade på fem sekunder medans jag vred och vände på mig.
Jag la mig i soffan två gånger, provade att sova i sängen och höll på så fram och tillbaka.
Var uppe och drack vatten, mjölk och ayran men ingenting fungerade. Tillslut, när en mygga bet mig i lilltån så gav jag upp.
Klockan strax efter klockan 05 var det 28 grader utomhus och vid 8-tiden somnade jag för att sedan vakna 20 min senare för då var det dags att gå upp.
Klockan 9 åkte vi iväg och hämtade ut mitt visum som var klart och nu får jag vistas i Turkiet under ett helt år utan probelm.
Sedan gick vi till försäkrings-stället och uppdaterade min försäkring som jag har nu men som behövs uppdateras när man gör nytt visum och nya stämplar.
 
Efter detta var det dags för något av det bästa på hela dagen. Ett nytt besök hos doktorn.
Vi fick komma in nästan direkt och det var ultraljud med en gång.
Det tråkiga nu är att vi inte längre får bilder med oss hem efter dessa besök. Bebisen får knappt plats på skärmen och det kan vara svårt att följa med alla kroppsdelar och se hur han ser ut för oss som inte vet vad doktorn kollar efter.
Men hjärtat slog fint, det såg vi verkligen jättetydligt, och vi fick även höra det.
Sedan kollades ryggraden, huvudet och hjärnan och alla andra kroppsdelar.
Och denna gång lyssnade vi nog på vad doktorn sa om vikt och längd.
Mini är nu 49 cm lång (jag var 48 när jag föddes) och normalvikten vid denna tiden ligger på ca 2,8 kg.
Meeeen…mini är lite större och väger strax över 3 kg.
(Jag var knappt 2,8 kg)
Jag blir så himla glad för detta varje gång. Hellre över kurvan än under för det gör mig mer avslappnad eftersom jag är så liten.
Totalt har jag nu gått upp 8 kg och väger 58 kg.
Mini har inte vänt sig med huvudet neråt än och är alltså inte fixerad vilket han snart bör göra eftersom jag är förstföderska.
Görs inte detta snart så gör man ett vändningsförsök och jag tror att detta är väldigt vanligt.
Jag fick också ta blod och kissprov som jag hoppas ser bra ut som tidigare.
Sedan gjorde vi en kontroll av hjärtslagen på mini och det låg allt mellan 120-160 men mestadels runt 140 och det såg väldigt bra ut.
 
Nästa gång vi ska tillbaka är den 2 Juli för lite tester och annat. Om inte vattnet går för då ska vi komma in direkt. Jag kniper igen ett tag till alltså…
 
Tvättade för ett litet tag sedan för den allra minsta här hemma. İdag sägs det att vi ska få våran garderob men det tror jag först på när jag ser det med egna ögon.

6 kommentarer

  1. Fy vad jobbigt att inte kunna sova, men det är tyvärr sådant som följer med den sista tiden. Skönt att allt ser bra ut vid dina läkarkontroller. När jag väntade mitt sista barn så låg hon inte fixerad när det bara var en vecka kvar av graviditeten, jag var rädd att få en sätesförlossning men tidigt på morgonen den3/9 vaknade jag av att jag trodde jag skulle dö, hela magen satt uppe i halsen kändes det som men tro det eller inte det var lilla Anna som lade sig i rätt läge. Detta hände klockan sex på morgonen och 12,05 är hon född så det blev en lätt och snabb förlossning. Den 3/9 i år så firar hon sin 40årsdag med middag på Tropic så det har gått några år sedan detta hände. Få se om Mini gör likadant eller om han behagar att komma ut med stjärten före. Ha det så bra det nu går i värmen. Stor kram.

    1. åh jag tycker det är så kul att höra om andras historier 🙂 Ja vi får se hur han behagar att komma ut. Vändningsförsök är tydligen väldigt vanligt och inga ’probelm’ att göra så jag känner mig lugn. Och sömnen tar jag igen om dagarna när jag missar. Med den här värmen så blir det jobbigt att komma till ro för mig med.
      Tack för mailet igår, det lät som om ni hade en bra midsommar. Jag fick mailet på telefonen igår när jag vet hemma hos Sandra och det var kul att läsa. Ha det så jättebra och hälsa alla!!
      Kram

  2. Ja gläd dig åt att vikten verkar bra, gissade ju på drygt 2900, men jag kan ha så FEL Det blir nog mer då, fast viktberäkningarna inte alltid stämmer! Du har ju mest bara mage, så han kan vara större än man tror! Så spännande nu…KRAM!

Kommentera