Adem 5 månader!

Här kommer Adems 5 månaders uppdatering.
Ja, han är redan nu 5 månader och tiden går så snabbt.
Jag älskar varje dag med honom eftersom man varje dag får se en otroligt glad kille som utvecklas, tar för sig och är nyfiken på saker och ting.
Han vill ta sig framåt, inte bara i steg utan i livet, och det är helt fantastiskt att kunna se det på en sådan liten människa. Vilket man inte alltid ser på vuxna människor.
 
Adem väger 7600 gram och är 67 cm lång.
Jag fick en liten chock när jag hörde det eftersom han har vuxit 6 cm på en månad. Det är ganska så mycket.
Men egentligen borde jag inte bli förvånad. Hans bodys börjar bli för kort i armarna har jag tänkt på den senaste tiden och jag tror vi snart kommer lämna storlek 62 helt och hållet.
 
Han har den här månaden fått smaka på olika frukter och mat. Men bara lite i taget.
BabaKadir lagade kycklingsoppa häromdagen och Adem verkade gilla det. Han fick smaka några teskedar och det var mycket smackande från Adems sida.
BabaKadir har även köpt en juicemaskin som används flitigt till Adem. Favoriten är päronjuice medans morotsjuice inte är hans smak men däremot min favorit. Äppeljuice gillar han också.
Och att äta på en gurk eller morotsstav är gott. Mandariner är surt men också gott.
Te fick han smaka på igår och han kommer nog bli en tedrickande kille framöver.
Även potatis och banan går ner. Men allt detta är bara för att smaka på. Han helammas fortfarande och kommer göra ett bra tag till.
Mums mums för äpple!
 
Den här månaden fick han även sin första feber men som tur var inte blev långvarig och Adem var inte särskilt påverkad av den.
Hans förkylning är nästan över och just nu har vi en ”andningsmaskin” här hemma där han får andas in en slags flytande väte för att vidga luftvägarna.
Efter att vi börjat med denna så har hans hosta försvunnit nästan helt och om några dagar så ska han vara helt frisk och inte hosta mera.
 
”Pratet” har verkligen kommit igång nu men han är nog lite blyg över att prata när andra människor än jag och Kadir är i närheten. Med oss så går munnen i ett och jag undrar vad han egentligen säger.
När vi är med andra människor så är han oftast tyst i början men efter ett tag släpper det och han är med och jollrar på.
 
 
Han är väldigt stark i hela kroppen nu, framför allt i sina ben. Han älskar att stå och gå men såklart behöver han hjälp eftersom överkroppen är för tung fortfarande för honom.
När han sitter i sin babysitter så försöker han oftast ta sig upp och han sitter mycket med mig på golvet ”själv” fast med städ och hjälp ifrån mig såklart.
När vi tar en dagstur till Antalya den kommande veckan så ska jag se ifall dom har en sittstol för bebisar som är ett bra sätt att öva sittandet.
Något annat han är otroligt stark i är händerna. Han kan verkligen dra tag i håret och hålla kvar där länge.
Vilket gör ont kan jag meddela!!
 
Vill man underhålla honom nu så kan man lätt göra det med olika smackljud med munnen. Det är kanske det roligaste han vet ibland. Och olika ansiktsuttryck.
Men bäst av allt är nog glada människor som pratar mycket med honom.
 
Tänderna är verkligen på gång. Jag minns det som igår när Jessica var hos oss och strax efter det så insåg jag att tandsprickningen hade börjat. Han blir ledsen till och från och man märker att han har ont ibland.
Men efter ett tag går det över och den glada Adem kommer fram igen.
Ett tag var det dock väldigt jobbigt så han var vaken väldigt mycket 3 nätter i rad men det går bättre nu även om han vaknar ett par gånger fortfarande om natten.
Eftersom tänderna är på gång så har dregglandet startat rejält. Han blir lätt blöt på bröstet (en av anledningarna tills hans hosta, han blev kall på bröstet) och nu har vi papper innanför bodyn och en hakklapp i tyg om dagarna.
 
Dagens Adem!
”Hej hej kompisar”

4 svar på “Adem 5 månader!”

  1. Vad roligt att läsa om hans utveckling mina barn är ju stora nu, man minns tillbaka:) Tiden går så rasande fort. Adem är ju så otroligt söt satt och titta länge på den sista fantastiska bilden. Tänkte på saliven som rinner mycket har du kollat efter plastade haklappar alltså plast på undersidan. GRATTIS till 5 månaders killen. ha de fint. Kramis

    1. Jo vi har införskaffat oss lite hakklappar i tyg med plastad baksida. Dom är jättebra men blir genomblöta på 20 minuter så då får dom hänga mot braskaminen och torkas så vi varvar mellan ett par stycken hela tiden.Kram!!

  2. Så otroligt fin han är! 🙂
    Du behöverv inte oroa dig för att han ska bli sjuk av kyla, för det kan man inte bli 🙂 det är en gammal gammal nytt. (googla) det krävs ett virus för att kunna bli sjuk och det spelar alltså ingen roll om du är varm eller kall. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.