Puré till Adem!

Adems mat består mestadels utan grönsaker och potatis, ibland lite kyckling eller köttfärs men för det mesta så äter han vegetarisk.

Potatis, zucchini, morot och broccoli
 

Detta kokas i ett av kökets bästa köksredskap, tryckkokaren. Ca 5-10 min tar det innan det är klart.
Tillsammans med grönsakerna så är det riktig färsk olivolja och vatten såklart. Och ibland lite kryddor för att förändra smaken.

 

Sedan blir det puré av allting.

 
Den andra, bästa köksredskapet vi har här hemma är denna maskin. Den används dagligen.
När jag gör mat till oss vuxna som är bebisvänligt och osaltat så häller vi i en del i plastbunken och gör puré till Adem. Imorgon ska jag laga den turkiska maträtten kuru fasulye och det gillar både Adem och Kadir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.