Våra nya möbler!

Vi börjar få ordning bland våran nya tv bänk och bokhyllorna i Adems rum.
Det är inte helt klart men jag visar hur vi har det just nu. Sofforna ska flyttas om i rummet och vi ska ordna en bättre sladd för tv, internet och hemtelefonen.

Tv bänken var den vi var tvungna att börja med. Som ni ser så är det en otroligt onödig utbyggnad där bakom tvn och därför valde vi att beställa våran egna tvbänk som kan anpassas för detta.
Sedan ville jag ha lite hyllor så att vi kunde ställa fram till plock som vi har fått och minnen jag har från Sverige.
Den blå vasen kommer från mina härliga vänner från Piteå (som Adem hade sina leksaker i förut och älskade), de guldiga ljuslyktorna är ett starkt minne ifrån min mormor och jag blir glad över att se dom för då tänker jag på henne. Den svarta tre-ljusstaken fick jag i 20års present när jag jobbade på en förskola i Ardala.
Under den blå skålen så står Iittala prydnader och bröllopspresent från Kerstin och Ann-Christin med familjer.
Adems röda bil som spelar musik fick en egen hylla.
 
Färgerna på tvbänken går i svart och vitt och matchar våran soffa, matta och gardiner.
Whiskeyflaskan är en brölloppresent till Kadir från mig och blommorna fick vi när Adems föddes.
Men dessa två ska bort och på den översta hyllan ska vi ställa bilder på min mamma, Kadirs mamma, bröllopsfoto och en bild på Adem.

Är det något dom är dåliga på när dom bygger hem i Turkiet så är det förvaring.
I våran lägenhet så finns det ett skåp, förutom köksskåpen, att använda till varvaring och det är såklart fullt redan.

Garderober och allting får man köpa själva så jag bestämde att vi skulle ha en bokhylla i Adems rum för böcker, pärmar, saker, medicin och annat som Adem inte får ta.
En bokhylla blev till två och jag visade min favorit, uteseendemässigt, på internet för våran hantverkare men ändrade måtten så att det blev lite större. Två hyllor nertill med skåp och självklart lås.
Ena bokhyllan används till Adems saker och kommer ”inredas” lite finare.
Medans den andra är mer förvaring och mycket plastlådor. Sorterat kaos som jag kallar det för.
Adem gillar böcker och tittar gärna i det själv. Jag ger honom tidningar som han kan riva sönder och sedan har han en ”sjung med djur” som är i hårdare papp.
De andra böckerna är jag mer rädd om och de läser vi i tillsammans.
Vi har även en ”boken om mig” som jag har börjat fylla i. Den fick vi utav Ann-Margret och Sören i födelse-present till Adem, eller mini som han kallades då.
Tavlan är en present från mina vänner Linda och Sofia som de har gjort själva. Och kaninen är en sparbössa från Therese.
Här nedan ser ni resultatet på vad jag hittade på internet vs hur våran blev. Bra eller hur?

1 kommentar

 1. Så himla fint!! 😀 blir ju asbra det där, mycket tjusigt!

  Ja vi kallar han för Leo, vi tänkte först döpa han till bara Leo men jag tycker det känns så "gulligt" sen när han blir vuxen så det fick bli Leonard så får han välja sen när han blir stor vad han vill bli kallad för 😉
  Just Nylund har dem ganska lätt att uttala även om det blir med en spansk touch typ "nylond" men det var värre med mitt förnamn när man ska till doktorn osv det blev oftast "nadsha" hah men förstog ju ändå vem dem mena, dem tyckte också att det var underligt att jag hade 3 namn Nadja Sara Maria , tror ALLA som såg det uppmärksammade det som konstigt 😉
  Ja det är mysigt att dem har ens efternamn 😀 för vidare det neråt!

  Allt flyter på! Vissa dagar är som en dröm medans andra är väldigt griniga och smått frustrerande 😉 men det funkar bra! Han jobbar jätte mycket stackarn, men vi måste ju ha pengar så det får va så! Han har långa dagar men sen har han både lördag och söndag ledigt vilket är bra ( för att vara här, i Sverige skulle det ju vara helt vanligt haha) själv då, du är fortfarande mammaledig visst? Har du någon plan på dagis eller är det mindre vanligt i Turkiet?

  Ja usch mitt hem ser ut som något bombnedslag-usch! Det var jobbigt att släppa kontrollen i början men nu så låter jag det bara va. Nu har jag vant mig vid röran 😉
  Hah jag fick också hjälp till duschen första gången, var fortfarande lite skakig i benen från min epidral men jag hade det ganska bra också efter klart det gjorde ont när man satte sig osv men det var ändå inte så farligt, väldigt tacksam för det 🙂 Haha usch för vuxenblöjorna, tycker inte ens dem funkade bra, bara stora och hemska.. Använde en direkt efter förlossningen och sen hade jag köpt egna super plus plus som jag använde 😉 kände mig inte så snygg i dem heller!

Kommentera