Årets första dopp, äntligen!

Lördagen forsatte och vi åkte iväg på picknick för att äta lunch. Först åkte vi mot green Canyon där dom har ett jättehärligt grillställe precis vid floden som vi har varit vid många gånger.
Men när vi väl kom fram till stoppkontrollen som dom har så berättade de att dom har stängt grillstället numera.
Så det var bara att vända och åka hemåt Manavgat igen.
Istället åkte vi ut till Sorgun. Dit åkte tydligen resten av Manavgats befolkning just denna lördags såg det ut som.
Vi fick tag i sista bordet på plats och medans Kadir startade grillen och gjorde iordning maten så gick Adem och jag till lekplatsen och gungade en stund.
Vi åt kyckling och köft som var jättegott och när vi var klara så var det tre olika familjer som var framme och ville ha vårat bord, då det var fullt på grillplatsen.
 
 

 
Precis där vi var och grillade så ligger havet några meter bort. Och ännu längre bort så är det stranden som båtarna stannar till vid Manavgatfloden där man får känna på havet (varmt) och floden (kallt) precis bredvid varandra.
Vi gick dit 10 minuter för ett snabbdopp och Adems första havsbad.
Nog för att Adem ofta är glad och visar lycka men detta var ren och skär lycka rakt igenom från första början.
Kadir tog Adem eftersom det känns som han kan det där hur man gör för första gången med en bebis, medans jag stod med kameran och fotade och tittade på.
Jag låter ofta Kadir ta Adem första gångerna när vi gör något nytt för jag är rädd att göra fel och ser och lär hellre först. Som med allting annat.
Vilket fall som helst, Adem var överlycklig och älskade havet. Det skvätte upp lite saltvatten i ansiktet, i munnen, näsa och ögonen men Adem var lycklig. Oj, vilken badkille!
 
 

 

 
Vi åkte hem, duschade av oss allt saltvatten och åkt in till Manavgat igen för att hämta upp Kadirs syster och två svägorskor. Sedan styrde vi bilen hem till Kadirs pappa. Där åt vi god mat, drack te, jag njöt av utsikten som alltid där uppe i bergen och sedan besökte vi Kadirs farfar.
Vi blev kvar tills sent på kvällen i byn och när vi åkte hem så fick vi med oss komjölk för att göra ny, egen yoghurt på.
 
Under gårdagen så plockade vi hemma, Kadir var hem till sin hemby igen för att jobba lite i trädgården där och kom hem med ett par meloner. Det är nu riktiga melontiden börjar och då melonerna är som godast här i Turkiet.
På eftermiddagen så åkte vi bort till Everenseki för att bada men det var fullt med folk där så vi åkte till östra stranden istället och stannade till på Moonlight beach.
Havet och stranden på östra sidan är ganska så höga vågor och djup väldigt snabbt.
Men Kadir fixade det bra med Adem och jag simmade runt som en fisk. Äntligen, årets första dopp!
Förra året badade jag inte alls då jag var gravid och nyförlöst.
 
Adem kröp runt vid strandkanten och var i och badade några gånger.
Men efter någon timme så var både Kadir och Adem jättetrötta. Jag hade gärna stannat men vi åkte hem så att Adem kunde få duscha och sova. Kadir också, för efter någon timme sen så åkte han iväg till jobbet.
Melonkillen!

Ett svar på “Årets första dopp, äntligen!”

  1. Vilken tur Adem har som bor så nära havet!! Och inte vilket hav som helst utan MEDELHAVET!!! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.