Sommaren i Augusti!

Tänk att vi redan nu är inne i Augusti månad. Det är inte klokt vad tiden springer iväg snabbt.
Det betyder att det är 4 månader kvar till December, 16 veckor alltså…det är ingenting.
 
Augusti är varmaste månaden för Turkiet och här vid medelhavskusten. Om vi har haft varmt tidigare så är det ingenting emot vad komma skall. Temperaturen kommer stiga till 40 grader i skuggan och mer om vi har otur.
Juli har däremot varit den mest ovanliga och konstiga månaden jag någonsin har varit med om.
Dels så har det inte varit lika varmt som det brukar vara, runt 32-38 grader ”bara” och det har varit helt underbart och inte alls lika jobbigt.
Dessutom har det under de senaste veckorna varit ganska så molnigt fram till klockan 11 på dagarna. Och även det är faktiskt jätteskönt, men jag kan tänka mig hur turisterna har oroat sig när de har kikat hit bort mot Manavgat och bergen och sett alla moln.
De mest konstiga var nog regnet vi hade i Juli månad. Har inte hänt sen…jag vet inte när.
Det var väldigt kort men ganska så intensivt på vissa platser. Inte alls ”bara några droppar” utan hela Kemergatan i Side var rejält fylld med regnvatten efteråt.
 
I augusti väntas besök från Sverige för min del. Redan imorgon kommer Amanda och Eray till Side och om några veckor kommer Frida ner. Under denna tid så har jag två olika besök som kanske kommer.
Varav en ska bo hos oss vilket jag är jätteglad för.
Men vi får se om det blir av, jag ska inte ta ut något i förskott men jag har redan börjat planera vad och vart vi ska äta, vilka dagar vi ska besöka stranden och hur vi ska lägga upp dagarna helt enkelt.
Som sagt, inte ta ut något i förskott var det.
 
Slutet av Augusti är det även tiden då temperaturen sakta börjar gå ner.
Ja, tro det eller ej men det känns. Från närmare 40 till 32 igen.
En skillnad på 8 grader känns vare sig det går upp,
– Eller ner.
Det är då jag börjar tänka om man ska behöva ha en tunn kofta om kvällarna på restaurang.
Och turisterna tänker att detta är de varmaste de varit med om. Luftfuktigheten är fortfarande hög och så även temperaturen.
 
Hoppas ni har en bra Fredag, att ni får en toppen helg och att Augusti månad blir ett härligt avslut på sommaren för er.
 
Bild lånad från google.com

4 svar på “Sommaren i Augusti!”

  1. Önskar en fin helg till dej och familjen. På söndag åker vi till Anna och passar flickorna i två veckor både Anna och Kristian börjar jobba på måndag så då tar mormor och morfar över och ser till att tjejerna har det bra. Dom har nyligen varit på Skara Sommarland och det tyckte dom var toppen. Hoppas på fortsatt värme så man kan bada i deras stora pool som dom har på altanen, skönt att kunna doppa sej på hemmaplan, precis som Adem gör på er balkong. Kram till er och massor av pussar till gullklimpen.

    1. Tack och detsamma till er Nenne och Sören! Vad kul att ni ska passa flickorna så länge. Vilken skön avlastning för föräldrarna. Kommer dom hem vid kvällarna eller blir ni ensamma med barnen hela tiden? Hoppas ni får det kul. Hörde att dom hade varit på Skara sommarland. Kul! Kram!!

  2. Hej Louise!
    Även jag och Micke kommer ner i augusti. Kommer ner på sen kväll den 16 augusti och stannar i 2 veckor. Bor på Dogan som vanligt. Hoppas att vi kan ses något under dessa två veckor.
    Må så gott!

Kommentera