Side friends restaurang!

I min kategori ”resetips” så vill jag tipsa om allt möjligt som har med resa att göra. Inte bara Side och Turkiet men det är klart att största fokusen blir där.
 
En restaurang som jag skriver ofta om, men som jag ännu inte har lyckats få in här på resetips är Malin och Ahmets restaurang Side friends restaurang.
Ett ställe ni måste besöka om ni befinner er i Side.
Svenska Malin och hennes man hade tidigare restaurangen GUL inne i gamla stan. Men efter 9 år så valde de att satsa på nytt, större och eget.
Och efter snart en säsong så kan jag lova att det har blivit succé.
Det är den mest omtalade restaurangen på facebooks olika Side-grupper och det finns många favoriter där emellan men denna talas det mest och bäst om.
 
 
För de första så är det varmaste välkomnandet när man besöker restaurangen.
Antingen från Malin eller Ahmet själva, eller någon annan i personalen. Alla i personalen är proffsiga och gör verkligen sitt jobb och så att gästerna är nöjda under hela besöket.
Restaurangen är stor och rymlig så det får plats med långbord men också mysigt, litet bord om man så vill det.
Jag har firat min födelsedag, Adems födelsedag, ätit middag med vänner och även pizza efter en dag på stranden här.
Pizza ska man verkligen testa om man är sugen på det för de har nämligen en pizza ugn.
 

På restaurangen finns det en ordentlig lekhörna för barn med allt från rutschkanor och klätterställningar till trampbilar, minicyklar och stora teddybjörnar.
Adem tyckte trampbilen var superrolig när han firade sin 1års dag där. Även om han inte nådde fram till pedalerna och jag fick putta på istället.
En annan mysig detalj är att det finns en barntoalett för de allra minsta också.
 
 
 
Maten är jättegod på detta ställe och man blir sugen på att testa olika. Jag har testat svampsteken också, förutom pizzan och även den var jättegod.
Dessutom finns Malins berömda kladdkaka som man ska satsa på om man väljer att beställa efterätt.
Den är god!
 
Side friends restaurang hittar ni strax bakom papaya hotell och risus hotell.
Gatan bredvid Tisdagsmarknaden i Side.
Och inte långt ifrån Irem Garden hotell. (Irem nummer 41 på kartan)
Här nedanför ser ni på en karta vart restaurangen ligger.
 
 
 
Malin kommer även och hämtar er på erat hotell om ni vill ha pickup service.
Det är bara att skriva till Malin på deras sida på facebook eller ringa 0090 555 214 00 46 (från turkisk telefon ringer man +90 (555) 214 00 46)

3 kommentarer

  1. Hej!
    kul att läsa om friends restaurang…jag har läst om den restaurangen även på andra ställen. har dock undrat över var den riktigt fanns i Side! Och nu fick jag ju se på kartan…och den ligger ju snett mittemot Myra apart där vi bodde i september 2013. Kul! Jag gillade Myra även om det var en bit att gå in till gamla stan eller till stranden. Myra är litet och mysigt. Och nu finns då även friends alldeles nära….hoppas hoppas på att komma dit igen. Ha det gott! hälsn Kerstin från Finland

  2. Svar: Hej, du frågade mig vad jag tycker om WordPress och jag måste säga att jag tycker att det är helt fantastiskt. Jag vet dock inte skillnaden mot blogg.se, har aldrig testat. Inte heller vet jag hur man får läsare och hur man syns, jag brukar läsa lite olika bloggar och kommentera där och då går dom ibland in på min blogg och svarar. Du kan ju lägga upp en wordpressblogg och bara sitta och leka lite med den för att sedan bestämma dig för hur du ska göra, om du ska byta eller inte! 🙂 Lycka till!

Kommentera