Recept: Kağıt Kebabı!

Här kommer ett turkiskt recept ni bara måste prova. En av mina favoritmaträtter just nu
(Jag vet, jag säger det om alla maträtter jag provar. Men det är supergott!)
Denna maträtt heter Kağıt Kebabı. Som betyder papperskebab. Kebab i papper helt enkelt.
Själva innehållet kan variera och du väljer själv vad du tycker är gott men så här gjorde vi:
(Under receptet så finns det en video som visar hur man gör)
 
500 gr nötkött (lamm går också bra)
1 gul lök
2 dl ärtor
2 st morot
2 st potatis
1 st tomat
1 dl tomatpuré
1 msk olivolja
2-3 dl vatten
Valfria kryddor. Vi använder oss av toz tatli biber.
Salt
Bakplåtspapper
Foliepapper
 
Hacka köttet, morot, tomat och potatis i något större tärningsbitar. Hacka även löken.
Lägg allt i en plastbunke, lägg i ärtorna och blanda om.
Blanda tomatpurén tillsammans med lite, lite vatten i egen skål så att det blir nästan som sås av det hela. Häll i det i plastbunken.
Häll på olivolja och salta och krydda maten efter eget smak och tycke. Blanda ihop allting.
 
 
Sätt på ugnen på 200 grader.
 
Ta bakplåtspapper och lägg på ett bord. Klipp ut bitar ca 30x30cm och lägg sedan några skedar av röran på pappret.
Sedan gör du ett paket utav maten. Vik först kant till kant.
Vik sedan de tre kanterna som är ”öppna” minst 2 gånger, gärna mer. Det ska vara väldigt tätt slutet.
Lägg sedan detta paket på ett foliepapper som du viker från kant till kant och täpper till väldigt enkelt
(detta är inte med i videon här nedan men vi gjorde så)
Dessa paket ska sedan läggas på en ugnsplåt och vara i ugnen 45 minuter på 200 grader. 
 

Viktigast med paketen är att bakplåtspappret har slutit tätt ordentligt när man gör sitt paket.
 
När maten är klar så tar man bort foliepappret. Sedan öppnar man paketet genom att skära mitt på bakplåtspappret, ovanpå så att säga.
Till detta kan man ha turkisk ris eller bara en sallad om man så vill.
Smaklig måltid!
 

 
Här nedan är en film som visar hur man lagar denna mat. Som ni ser så använder dem sig utav små lökar, vitlök etc. i sina paket. Man kan även ha paprika, majs och gurka om man så vill. 
 

2 svar på “Recept: Kağıt Kebabı!”

  1. Hej nu är det bara 1.5 månad kvar sen kom vi till Side o vi är 2 veckor där. Känner du eller din man nån som skulle kunna skjutsa oss till Antalia va med oss o visa oss deras gamla stad, vi betalar naturligtvis men det vet ju du för du är ju svensk, va kan det kosta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *