Regn kaos i Side!

Det har verkligen regnat dessa tre dagar men nu hoppas jag det är slut.
Nu står tyvärr stora delar av Side och Manavgat under vatten och många hotell, hem, bilar och arbeten har blivit förstörda utav framför allt regnet som kom i natt och idag.
Det började regna sent igår och vid 3-tiden gick jag upp för jag kunde inte sova.
Jag har alltid haft stor respekt för åska och när det är mycket regn på gång. Jag gillar inte blixtrar och dunder men det går betydligt bättre idag än för flera år sedan.
När jag var uppe i natt så öste det ner regn och jag kunde inte se något på andra sidan gatan ens, det var så dimmigt och samtidigt blixtra det för fullt.
Ungefär då gick strömmen hos oss och det höll i sig till kl 15-tiden idag.
Tillslut somna jag igår och när vi vakna imorse så var det lika mycket åska, blixtra och regn.
Så har det hållit på fram till 15-tiden och Kadir åkte tidigt till jobbet imorse.
Han ringd nu på eftermiddagen men han inte säga så mycket. Allt han sa var att det är kaos och vatten överallt.
Just då visste jag inte hur illa det faktiskt var runt om Side och Manavgat.
 
Vi bor högt upp på en kulle och vattnet forsar ner mot stora Antalya vägen. Vi har tur att vi bor där vi bor då vi kanske är minst drabbade idag.
Runt omkring i Side står nu hotell, affärer, hus och bilar UNDER vatten. Eller så läcker det in vatten och mycket blir förstört.
Samma sak gäller Manavgat.
Jag har också hört på flera håll att den stora dammen i Manavgat har gått sönder av det massiva regnet vilket i sin tur har lett till ännu mer vatten.
Men jag har inte hittat något som bekräftar detta ännu.
 
Här kommer lite bilder som jag hittat på facebook nu i eftermiddag.
 
 

23 svar på “Regn kaos i Side!”

 1. Oj de ser inte bra brukar de hända i bland eller? Det tar väl ett tag innan det försvinner inte kul för dem som får massa saker förstörda!! Kram

 2. Hej, herregud vad mycket vatten! =(
  Usch vilket hemskt oväder ni har drabbats av, håll oss gärna uppdaterade i både text och bilder.
  Kram till er!

 3. Hej Louise
  Oj, vad mycket vatten !!!! Tur vi åkte ner i början på oktober i stället för att vänta till höstlovet :))
  Hur har det gått med Marias, butiker och hotell runt där omkring och hela strandpromenaden ???

  Önskar dig och din familj en trevlig helg

 4. Kom precis tillbaka till hotellet efter att ha tillbringat eftermiddagen och tidig kväll inne i Side. Ojojoj, så mycket vatten, kaos och förstörelse! Tråkigt att se. Letade upp Marias Butik som jag längtat efter att få shoppa loss i, men det var stängt =( Inte svårt att förstå varför.
  Hoppas alla repar sig och snart kommer på fötter igen.

  Kram

 5. Hej igen
  Som Karin skrev i sin kommentar, så håll oss gärna
  underrättade med både bilder och inlägg. Vill gärna
  följa vad som händer i fina Side.
  Kram

  1. Hej Malin! Det gör jag. Mer än att det har hållit upp sen i eftermiddags har jag inte just nu. Jag tror allt måste sjunka in och framför allt måste allt vatten försvinna för att man ska kunna förstå vad som har hänt. Kram!

 6. Läste om detta på nyheterna idag, översvämningarna verkar vara allvarliga. Tur att ni bor där ni bor så ni klarar er undan det värsta. Här har vi väntat på ett utlovat regnoväder hela dagen men ännu har det inte dykt upp. KRAM

 7. Godmorgon. Hittade den här sidan av en slump, när jag letade efter nyheter om översvämningar i Side. Jag har anhöriga som åker dit idag, och så bra ser det väl inte ut. Hoppas för både er och andra att regnet upphör, och att dammen håller.
  UL

  1. Hejsan! Ja, det blev en hel del vatten och det kommer fortfarande lite då och då. De sägs att Tisdag ska bli regnfri iaf, som tur är. Dammen höll men de var tvungna att öppna och släppa ut vatten annars skulle de bli översvämningar på toppen istället. Därav mycket mer regn i Manavgat än i Side.
   Ha det så bra!

 8. OJ!! Gud va hemskt… Stackars alla som fått hem, bilar & verksamheter förstörda. 🙁 Hur fungerar det med försäkringar & sånt i Turkiet? Jag menar om detta händer i Sverige går ofta försäkringsbolagen in & hjälper till med ersättningsboende & renoveringskostnader, fungerar det på samma sätt i Turkiet? (Nu funkar det inte alltid så bra med sånt här i Sverige heller, men det är ju en annan historia.)

  Väldigt skönt att höra att ni har klarat er utan skador på ert hem iaf!! En fördel med att inte bo mitt i smeten. 🙂

  Hoppas vädret stabiliseras nu!
  Kram

  1. Ja, det är fruktansvärt för väldigt många faktiskt. En del har försäkringar men långt ifrån alla. Så man får helt enkelt torka upp, torka ur och hoppas på att skadorna inte är allt för stora helt enkelt. Renoveringskostnader och sånt…nja. Vattnet försvinner ju och sedan får man kanske måla om i sin byggnad? Eller nått i den stilen. Jättetråkigt verkligen. En del har självklart försäkring men som sagt var, långt ifrån alla. Vilket gör att detta är ännu mer tragiskt.
   Vi kommer nog alltid satsa att bo på höjden, särskilt efter detta. Eller inte på bottenvåning iaf, det skulle jag känna mig obekväm med inte bara för vatten.

   Sol på tisdag sägs det, håll tummarna!
   Kram

 9. Tack för ditt svar. Jag har en liten fundering…. får jag länka till dej på min hemsida? Det är många i min omgivning som är nyfikna på Turkiet, och här skulle dom ju också få en glimt av det vardagliga livet…. inte bara ur turistens synvinkel. Själv har jag besökt Turkiet massor av gånger, alltid i September. Gillar både människorna, maten och SOLEN :)Letar man sen sej lite utanför turiststråken så finns det ju en massa annat intressant att upptäcka också. Jag länkar inte om du misstycker.
  Ha en fin dag, med sol… du och din familj.
  UL

 10. Side som är så underbart, gör ont i hjärtat att se denna förödelsen 🙁
  hoppas d blir bättre för alla drabbade..
  samt hoppas ni har fått lite sol…??

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.