Recept: Kyckling, citron och grädde!

Tack för alla recept och tips på vad jag kan göra med citron. Jag ska kolla igenom det ordentligt en dag och se vad jag kan baka eller laga ihop.
Vilket fall så gjorde jag lite gott citronvatten till mig själv. Men sedan gjorde jag också en egenkomponerad maträtt som var väldigt enkel men samtidigt väldigt, väldigt gott.
 
Här kommer receptet, ni kan nog blanda i lite vad som helst men jag tog av det lilla vi hade hemma.
Detta räckte till mig och Adem.
 
1 kyckling filé
3-4 dl makaroner -jag tycker Penne passar bäst till detta men det är en smaksak.
½ citron
2 dl grädde
1 gul lök
1 kyckling buljong + 1- 1½ dl varmt vatten.
Olivolja
kryddor, jag använde mig utav salt, tatli biber och timjan men du kan ha vanlig svartpeppar om du vill det med.
 
Du kan också ha lite vitlök, paprika, champinjoner, grön chili och likanande. Låt fantasin flöda.
 
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar antingen långsmala eller vanliga, små fyrkanter. Lägg de i en skål tillsammans med 2 msk olivolja och kryddorna. Låt kycklingen få ligga och marinera sig medans du fixar de andra.
Börja koka makaronerna.
 
Dela citronen och pressa ur citronsaften i ett glas. Jag hade en fruktpress så jag fick ut ca 1 msk eller mer.
Häll grädden i en skål och häll sedan i citronsaften. Rör om lite lätt.
Blanda kycklingbuljongen och de varma vattnet tillsammans i en enskild skål eller glas.
När detta är blandat och buljongen är upplöst i vattnet så häller du i detta i skålen med grädden och citronsaften.
Vispa ihop allting så att grädden blir mer fast.
 
Stek kycklingen och hacka den gula löken. När kycklingen har stekt ett tag så lägger du i löken.
Har du även vitlök, paprika, chili och liknande så ska även detta vara hackat och du lägger i det med kycklingen och steker till det ett tag.
 
Under tiden börjar makaronerna bli klara, du häller av vattnet och ställer tillbaka makaronerna på plattan igen. I grytan så häller du i grädd-blandningen och låter det koka ihop sig ett tag.
Blanda runt allting och häll sedan detta över på kycklingen. Eller tvärt om, lägg kycklingen i grytan.
Låt allting koka ihop sig och servera sedan.
 
Båda jag och Adem tyckte detta var jättegott. Testa dig fram efter vad du gillar och vill ha i.
 

2 svar på “Recept: Kyckling, citron och grädde!”

Kommentera