Fotoutmaningen, En person som står mig nära!

Idag vill jag berätta om en person som står mig nära. Detta är temat denna veckan i min fotoutmaning 2015, 53fotoveckor. Ni kan läsa om fotoutmaningen HÄR
Jag har otroligt fina människor i mitt liv, vänner över hela världen. Jag väljer vänner med omsorg och har även många bekanta i mitt liv. Alla vänner är unika och underbara på sitt sätt men idag vill jag berätta om en utav dem.
 
Min fina vän Amanda träffade jag första gången 2010 tror jag det var. Jag minns inte exakt första gången jag såg henne men andra gången var bara några dagar senare. Hon och hennes kompis kom in i butiken och där jobbade jag.
De ville köpa en varm tröja eftersom det hade kommit snö där de bodde i Sverige, Luleå.
Jag minns Amandas glada sätt, utstrålning och väldigt fina hår haha.
Året efter måste det ha varit så träffade jag henne tillsammans med Linda och Sofia.
De hälsade på mig på jobbet, kom och sa hej och handlade lite. Härliga tjejer hela högen.
Sedan hade vi alla mycket kontakt på internet under tiden. Vintern 2011 så kom tjejerna ner och firade nyår i Side.
Jag bjöd hem dem på lunch och fika hos mig, vi blev hembjudna till dem där de bodde då för lite julkvällsfika och Kadir drack glögg för första gången. Sedan tog vi mycket promenader i och runt om Side allihopa.
Också fikade vi på Doruk såklart.
Jag är inte förvånad över att Amanda har så många vänner, hon är så himla genomgo och rolig person.
Hon är också vän med Carina, Mathilda, Sylvia och gänget som jag nu också känner. Så när Amanda bodde där en sommar så hängde jag vid deras pool.
Jag och Amanda tog första doppet den sista April, riktigt kallt var det men vi gjorde det tillsammans. Jag sa till Amanda att hon måste hålla mig i handen annars kommer jag aldrig hoppa i.
Och så hoppade vi i, i den iskalla poolen.
 
Även 2012 spenderade hon sommaren i Side. Sen några år tillbaka så har hon och hennes pojkvän hållit ihop.
Det betydde att Amanda var mycket i Side och jag hade chans att träffa och umgås med henne.
Under sensommaren så hoppade hon in och jobbade några timmar på kvällarna i butiken.
Herregud, så jag skrattade åt allt tokigt som sa´s och gjordes då. Hon är verkligen en energitjej med stor humor och ännu större hjärta.
Hon var en utav de första vännerna som kom hem och hälsade på mig när Adem var nyfödd.
Jag var trött, hade otvättat hår, svetten rann i värmen och vi satt på våran sovmadrass på golvet i vardagsrummet och pratade maaaassor. Och skrattade kanske ännu mer.
Jag ammade för fullt och kunde inte bry mig mer om hur jag såg ut eller kände mig. Jag var bara så himla glad över att Amanda kom och hälsade på.
Första tiden som förälder är tuff och då behöver man verkligen sina vänner, i samtal, på meddelanden eller ett litet besök.
 
Den här vintern har min telefon gått varm var och varannan dag. Jag och Amanda skriver med varandra hela tiden om olika saker som händer i våra liv, bra och dåliga.
Det känns som om vi sågs igår eftersom vi har en sådan stark kontakt på telefonen samtidigt som det var alldeles för länge sedan vi sågs.
Men i sommar kommer hon ner igen, med sin E som numera är hennes man.
Jag fick en tår i ögat den dagen de skulle gifta sig och jag började se deras bilder trilla in. Så himla vacker och fin hon var och är, min Amanda.
 
Jag längtar så otroligt mycket tills hon kommer ner igen. Hon är en härlig person med båda fötterna på jorden och ett stort hjärta. Hon är smart och har en bra livsuppfattning, väldigt rolig och vågar bjuda på sig själv utan att det blir för mycket eller för överdrivet.
Hon är dessutom otroligt snygg och jag är otroligt glad över att få vara hennes vän.
 
Bilderna kommer ifrån Amandas Facebook som jag har tjuvat ifrån henne 😉

6 svar på “Fotoutmaningen, En person som står mig nära!”

  1. Han äger ett eget företag här nere som sysslar med spel, casino, poker , sådanna saker 🙂 Jag glider mest runt, tjänar lite på Bloggen men ska faktiskt börja utbilda mig till nagelterapeut efter sommaren 😀 Åååh, USA är en dröm ! Hur var det där ?
    Oj vad länge du varit där, tror du att du kommer stanna där för alltid eller skulle ni vilja testa på något annat? Vi ska faktiskt bara stanna över sommaren, sen är planerna att flytta till Valencia, Spanien och starta upp en liten nagelsalong,så får man se hur man trivs & allt såntdär, jag skulle aldrig vilja flytta tillbaka till Sverige iallafall, inte som det känns nu. Malta är superfint men det är så pass litet så efter något år tröttnar man lätt här. Dessutom är Malteserna ganska otrevliga mot oss skandinavier, de tycker att vi kommer & "tar deras jobb" haha 😉 Hur är turkarna ? Kan tänka mig att de är ganska trevliga ändå? 🙂 Kramar !

  2. Så fint skrivit man blir rörd! Jag tror du har mycke av Amanda i dig. För att ha bra vänner måste man va en fin vän själv och de tror jag du är. Kram

Kommentera