Barnens dag i Turkiet 2015!

Denna morgon har vi firat barnens dag här i Manavgat.
Barn är det bästa som finns här på jorden, de är så otroligt oskyldiga (oftast) och berikar våran dag, vardag till allra högsta grad.
Jag läste en gång en tjej som skrev ”jag minns tiden innan jag hade barn, jag är inte den som helt plötsligt har ”glömt bort” det bara för att jag har fått barn. Men numera heter det före och efter x. Före x var också en tid i mitt liv som jag kommer minnas förhoppningsvis hela mitt liv.
Men tiden efter att x kom till oss är så mycket mer kärleksfull och framför allt full av en vanlig vardag men med otroligt fina minnen och extra energi som bara x skapar med oss”
 
Det tycker jag stämmer så bra med mitt liv. Jag kan tänka tillbaka på min egna barndom, tonårstid, festtiden när man hängde på krogen, tiden i USA och första åren tillsammans med Kadir.
Men vårat liv och även mitt och Kadirs förhållande har blivit så mycket mer med Adem i vårat liv.
Vi hittar kanske på mindre saker idag, vi är mindre spontana och dagarna bara går och jag är hemma med Adem HEEEELA tiden.
Men det är helt okej, jag älskar det. Jag älskar att spendera tid med Adem. Han är den viktigaste personen i mitt liv och INGET kommer sättas före honom. Någonsin.
Kadir känner precis samma sak, Adem är viktigast för honom och det är helt okej för oss båda. Det betyder inte att våran kärlek till varandra är mindre idag.
Det betyder att vi har ytterligare en underbar, liten människa som vi älskar.
 
Och just av denna anledning så tycker jag att barnens dag är en bra dag som ska firas. Sen spelar det ingen roll hur den firas egentligen, bara fokus ligger på barnet denna dag.
Precis som julafton och födelsedag så behöver det inte handla om massa paket och presenter. Inte heller om tårta, godis och annat gott i överflöd.
Bara fokus ligger på det viktigaste som finns i våra liv, våra barn. För vad är viktigare än ens barn egentligen?
 
Dagen började bra för oss. Adem vaknar numera kl 7 vilket var tungt i början men nu tycker jag det är okej att vakna tidigt och komma igång med frukosten.
Vi åt länge och mycket och tiden drog ut lite väl. Förra året var vi inne i Manavgat strax innan 10 och det var riktigt varmt väder.
Idag åkte vi hemifrån kl 10 och det var väldigt blåsigt och kändes kallt. Det har kommit snö i några delar av Konya till och med så värmen är lite försenad i Turkiet i år.
När vi närmade oss centrum så kändes det som många barn i turkiska folkdräkter var på väg hem samtidigt som många barn familjer gick mot stan.
När vi kom fram så hade nästan alla uppträdanden varit och vi såg kanske 15 minuter av det sista, tyvärr.
Dessutom blev jag besviken eftersom hoppborgen och alla skojiga barnattraktioner som de hade förra året vid båtarna uteblev i år.
Varför vet jag inte men det kändes lite synd. Vi funderade på om vi skulle vandra runt och hitta andra barnställen som det firades på idag men vi kände bara att det var så himla kallt idag.
Solen sken men vindarna var kalla så istället gick vi mot en lekpark och tillslut hamnade vi hos Kadirs släktingar, på deras restaurang och åt köfte och piyaz precis som förra året.
Det var så himla gott och Adem charmade personalen, pratade sitt egna språk till alla som såg ut som frågetecken och ”hjälpte till” på restaurangen.
 
Vi kände oss nöjda trots det ”lilla firandet”. Adem var superglad men också trött så vi åkte hem.
Inom någon timme så hade Adem somnat redan men jag tror han var nöjd med det lilla vi var ute idag.
På lördag blir det nog Side, förmiddags mys och sedan lite häng vid butiken.
 

3 svar på “Barnens dag i Turkiet 2015!”

  1. Hej;) vad synd att det inte var så mycket aktiviter i år,du som tyckte där fanns så mycket förra året,då blir man ju besviken! Den maten som är på sista bilden vad heter det? Ser jättegott ut,måste ju smaka det när vi kommer ner senare i år;)hoppas allt är bra med er;)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.