Kycklingsoppa!

Jag hittade ett recept på kycklingsoppa på internet och den påminner väldigt mycket om turkisk kycklingsoppa men är lite annorlunda ändå.
Men väldigt god, mättande och något ni måste prova att laga någon dag.
 
Du behöver:
1 st kyckling ELLER 4 stycken kyckling fileér ELLER 3 stycken kycklinglår.
1.5 dl ris
2 st ägg
1/2 dl olivolja
1 st hönsbuljongtärning
1 st grönsaksbuljong
2 st citroner
vitpeppar, salt och svartpeppar
 
Lägg kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten så att det nästan täcker kycklingen.
Häll på 1-2 tsk salt och lite vitpeppar. (Jag använde bara svartpeppar, går också jättebra)
Låt koka 45 min- 1 timme, eller tills du ser att kycklingen är färdig. Skumma av allt skum som kommer upp till ytan under tiden det kokas.
Lägg kycklingen i en skål och koka upp buljongen på nytt.
Häll på riset, olja och buljongtärningar. Koka tills riset är mjukt och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa upp 2 ägg i en skål, pressa ner saften från två citroner och häll på 1 tsk svartpeppar.
Ta ca: 2 dl av buljongen från soppan och rör ner den sakta i äggblandningen, samtidigt som du vispar, detta så att den inte skär sig.
Därefter rör du sakta ner ägg-och buljongblandningen i soppan. Även detta för att soppan inte ska skära sig.
Rensa kycklingen, om du inte använder kycklingfilé isf skär du den i lite längre bitar, och dela den i bitar och häll i soppan.
Värm upp soppan igen och servera. Krydda med salt och svartpeppar om det behövs.
 

2 svar på “Kycklingsoppa!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.