Är Turkiet osäkert och besöksrekord på bloggen!

Just nu är det många som funderar över sin semesterresa till Turkiet och en del har inte bokat men vill bara komma iväg från Sverige, den lilla sommaren som var och allt regn, regn, regn har jag förstått när jag läser runt på internet.
Samtidigt står det om oroligheter i Turkiet, någon professor i Norge gick ut med att man ska undvika resor hit och på aftonbladet läste jag rubriken ”Brinnande Turkiet söker Natos stöd”
 
Så jag tänkte fortsätta att berätta hur vi upplever det här hos oss i Side och Manavgat.
Det brinner INTE i Turkiet. Men det är en ”bra” rubrik från aftonbladet just för att svenskar vill veta hur det är i Turkiet och de säljer mer lösnummer på så sätt.
Precis som innan så är det lugnt i hela Turkiet förutom vid den Syriska gränsen.
Det kan ändras imorgon och det kan också vara oförändrat om en vecka eller ett halvår. Det är ingen som vet.
Jag förstår att många är oroliga men att läsa aftonbladet, expressen eller andra kvällstidningar som tjänar pengar på sina rubriker som lockar läsare hjälper inte alls.
Har ni vänner i Turkiet så hör med dem. Vad säger de som är på plats? Vad säger de inhemska folket, turkarna själva? Hur upplever dem det?
Följ gärna uppdateringarna från UD och vad de säger om hela situationen. Just nu är läget oförändrat och man ska precis som innan undvika områden vid Syrien.
 
Läs gärna mitt tidigare inlägg som jag skrev nu i veckan om oroligheterna i Turkiet.
 
I och med detta så googlar folk just på detta och hittar till min blogg. Vilket resulterade i rekordbesök i förrgår på över 870 unika besökare.
Vilket i sin tur slogs igår då det var över 980 unika besökare och över 1700 sidvisningar.
Jag hoppas att ni kommer tillbaka och läser igen även om det inte är så mycket fokus på Turkiets oroligheter och vad som händer i Syrien.
Jag hoppas att ni kommer tillbaka och läser hur vi, jag och min familj har det här i Turkiet och hur vi lever och mår gott.
 
 
För att förklara avståndet bättre mellan Syrien och Antalyaområde där ni har Alanya, Side, Kemer etc. så passar denna bild bra in just nu.
Tack Camilla för bilden och för att du tänkte på min blogg 😉

6 svar på “Är Turkiet osäkert och besöksrekord på bloggen!”

    1. Ja alltså inlägget du precis har kommenterat så har jag skrivit om detta, att de är lugnt i Alanya, Antalya, Side etc. Det är bara gränserna kring Syrien som är just nu ostabilt. Så åk ner på semester och undvik att läsa aftonbladet etc. som tjänar pengar på deras rubriker om att det skulle bli inbördeskrig. Kram!!

  1. hej.min stora dotter som ar student (tandlakarlinje)pa goteborgs universitet akte igar fran alanya tillbacks till sverige.hon var med sin vaninna dar en hel vacka.de hade jatte roliglt .allt var smidig ocn lugn.for 2 manader sen var hon hemma hos oss i iran.vi akte till norr (kaspiska havet) och soder(persiska viken)isfihan och olika platser i iran.jag fragade henne vilken foredrar du?hon svarade:man kan inta saga apple ar battre eller appelsin.jag sa turkiet har ngt som iran inte har och tvartom.jag hoppas frihets vindar kommer till gamla och historiska iran.da bjuder jag alla svenska och turkiska folket hit…jag alskar sverige-iran-turkiet.

    1. Vad härligt att du gillar alla tre länderna, Sverige, Turkiet och Iran. Och vad härligt att resa igenom Iran från norr till söder, en fin semestertripp för er alla kan jag tänka mig. Är Iran och Turkiet likt varandra tycker du? Ha en bra dag!!

  2. hej igen.jag tror inte lander liknar 100% varandra men finns det likhet.eftersom jag kan svenska turkiska och iranska spraket alla 3 lander ar liksom mit eget land.man vet aldrig….kanske ngn gang i framtiden kommer du och din familj hit och reser en hel del i iran med oss.valkommna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.