Bloggtorka och mattips tack!

Jag har fått lite bloggtorka just nu, och det roliga är att jag har också fått lite mattorka med. Dvs. jag vet inte vad jag ska laga för mat längre.
Det kanske går hand i hand, mår magen bra så mår människan bra. Och då får man lite mer skrivarglädje.
Vilket fall som helst, om ni har lite bloggtips på vad jag kan skriva om. Eller goda, enkla maträtter som jag kan laga så kommentera gärna.
Jag har ett par bilder att visa er från sommaren som hittills har varit men jag vill inte bara fylla bloggen med bilder utan text.
Maträtterna får inte innehålla grädde, crème fraiche eller något avancerat.
Ikväll äter vi först soppa och sedan lite pannkakor. Men sen står det still på vad jag ska laga för något i veckan.
Jag har kycklingfilé hemma, ingen köttfärs, ingen fisk.
 
Tack på förhand.
 
En gång i tiden bodde jag i Side, använde webkameran mer och var mörhårig.
Bilden har ingenting med inlägget att göra, bara att det fyller ut detta blogginlägg lite mer och att det är jag på bilden. That´s it!

20 svar på “Bloggtorka och mattips tack!”

 1. Hva med grønnsaker og omelett?
  Er det noen fjernsynsserier som du følger med på eller hva slags underholdning for barn på youtube er best for små barn?
  Det var det jeg kom på som inspirasjon som du kunne gjøre innlegg om.
  Jeg håper at du har det bra og jeg ønsker deg/ dere en god dag 🙂

 2. Ni som har så goda grönsaker runt knuten, stek kyckling och grönsaker, krydda och ha antingen pasta eller ris till….kanske lite gräs som luktar till 🙂
  Kram på dig!

  1. Haha jag vet, men det är just det jag lagar hela tiden och är trött på. Så nu behövs lite ny inspiration. Annars finns ju alltid Mc Donalds 🙂 Det ryktas om ett eventuellt besök där imorgon, och jag längtar redan. Kram!!

 3. Dela kycklingfile,lök och potatis i bitar. Vitlök om du vill. Blanda med lite olja, ca 1-2 msk turkisk salca och kryddor. Jag beukar använda "tuz,karabiber,kekik,pulbiber" Sen in i ugnen! Innan den börjar bli klar brukar jag dela en biber och domates o lägga över. Snabbt,enkeltoch gott!

  Om du har potatis morötter och ärtor hemma kan du skära kycklingfilen i små små bitar och steka med finhackad lök. Blanda i 1 msk salca när kycklingen o löken fräst klart. Sen blandar du i 1 tärnad potatis,1 tärnad morot och ca 1 glas ärtor. ( är typisk turkisk och mäter upp med glas)
  salt o svartpeppar sen låter du bara allt koka på svag värme tills de mjuknat.

 4. Nu är du säkert trött på turkisk mat men när jag tänkte på tips så kom jag bara på turkiskarätter eftersom de dominerar hemma hos oss! Rätter jag slänger ihop när jag inte har nått speciellt hemma är t.ex tavuk sote (kyckling, massa tomater, paprika, lök, vitlök, salca, pulbiber). Eller när de är så varmt ute som de är hos er så är det så gott med mercimek köftesi! Googla recept på de, de är väldigt enkelt att göra å gott å rulla dem i salladsblad med citron över, mums! Gott att ha kvar å gå å småäta i kylen också 🙂

 5. Omelett med grønnsaker og ris til er godt og hjemmelaget gøzleme 🙂
  Har du noen favoritt tv-serie som du liker å se eller hva slags filmer liker du å se?
  Kan du göra ett innlägg om likheter och olikheter mellan turkisk och svänsk kultur, det är jo ett förslag til hvad du kan skriva om på din blogg.
  Ha en riktig god dag!

 6. Denna vecka har vi ätit följande (allt vegetariskt då detta är ett kött- och alkoholfritt hem):

  Chiligryta
  Grönsakspaj
  Bulgursallad
  Potatis med en "röra" på keso, avokado, pesto och tomater
  Indisk tomat- och kokoscurry
  Crepes

  Hoppas något av detta kan inspirera, jag har recept på allt utom crepes om du vill ha 🙂

 7. På tal om det du inte vill ha tips på 😛 Finns det créme fraiche och grädde att få tag på i Turkiet? Tänkte laga ngt gott till svärföräldrarna men alla mina favvis recept har ju så klart just det i sig! Krem santi har jag sett men det smakar ju inte alls som grädde :/ kram!!

 8. Kısır, så gott i värmen ju, inte alla turkiska män som tycker om det dock men ja hAde ett himlans sug efter det JÄMT när jag var gravid..eller koka potatis bitar i mycket vatten , i med en hackad lök och lite kyckling bitar/köttfärs/kött om du vill, salşa , salt pul birber, servera med bulgur lr ris.. Annars cacık i värmen och kanske lite makaroner på sidan om omrörda i lite varm salşa. Min svärmor tog vattenkrasse och blanda i yoghurt o vatten o lite vitlök o de va så helvetes gott ! Hmm vad mer… En kall sallad med potatis i! Exempel: ruccola, potatis, tomat, vit ost, lök och oliver ? Häll över oliv olja , citron och salt! Mums.. Sarma/dolma (om orken finnS) dolma är ju inte lika jobbigt.. Karnıyarık? Med kyckling istället för köttfärs. Eller koka massa rivna tomater med aubergine, bieber , vitlök . Servera med ris.. Su börek, inte så svårt som det vekar , så bra om man gör en stor plåt oxå så kan man små äta lite när man är hungrig.. Ideerna flödar haha hoppas någt var till hjälp!

 9. Här är recept på chiligrytan:
  http://alltommat.se/recept/vegetarisk-chili-med-bonor-och-tortillachips/

  Enkel och god maträtt 🙂

  Bulgursalladen finns ganska långt ner i detta blogginlägg, men det är värt allt scrollande:
  http://thediva-dish.com/uncategorized/healthy-living-class-green-drinks-sweet-eats-and-salads/

  Grönsakspajen har jag tyvärr tappat bort receptet på, ser jag nu, men det var typ pajdeg (vi köpte färdig), pesto i botten på den, och så de grönsaker man känner för. Min fästman hade mozzarella på sin sida och gillade det, jag avstår från ost och tyckte det gick bra det med 🙂

Kommentera