Väder i Side!

Idag har det varit extremt varmt och hög luftfuktighet så det kändes som om man skulle smälta bort.
Vi var tvungna att göra ett snabbt besök på sjukhuset men annars har vi hållit oss inomhus i vardagsrummet med ac:n på hela tiden både igår och idag.
När jag tittade efter nu ikväll så såg jag att temperaturen har varit uppe på 39 grader men rekordet i Side/Manavgat för i år är den 19 Juli och den 22 Juli då vi hade 41 grader i skuggan.
Riktigt uppmätt. På våran stora termometer stod det idag 42 grader men den termometern vistas lite i solen tidigt på morgonen vilket inte ger en rätt temperatur då.
Det ska mätas i enbart skugga.
Mellan 15-22 Juli när vi hade flera dagar med mer eller mindre 40 grader men då hade vi inte lika hög luftfuktighet som vi har haft dessa dagar.
Därför känns det som om det var varmare igår och idag än då.
Men tack och lov var detta nog varmaste dagarna, med och utan hög luftfuktighet. Nu kommer temperaturen gå neråt. Vissa dagar till 33 och vissa dagar till 37, men så länge det är under 38 så kommer jag kunna känna mig som människa.
Imorgon räknar jag med ytterligare en riktigt varm dag men sedan…då är jag på hugget igen och tillbaka som människa.
 
Augustis väder, med reservation för förändring.
 
 
Juli månads varmaste temperaturer 2015 i Manavgat.

7 svar på “Väder i Side!”

  1. Ja herregud, duschade och bytte kläder förknappt en timme sedan och kläderna är redan blöta i svett.Måste komma ihåg att torka ansiktet ofta också, svettdroppsmustach är inte så attraktivt.

  2. Hej Louise!

    Tack för en rolig, annorlunda blogg.

    Det är så att jag och en tjej kompis tänkte åka till Alanya den 22e augusti. Vet du ifall det fortfarande är högsäsong? Vi är två tjejer som kommer festa och bada en del så att vi hade helst velat att det fortfarande är mkt turister ute.

    Tack på förhand! 🙂

    1. ietHejsan!! Vad kul med en resa till Turkiet och ni har valt bra tid. Nu är det så otroligt varmt så det är nästan jobbigt att vara ute, även kvällstid. Ni kommer få det varmt också men inte såhär tokvarmt. Det är fortfarande väldigt mycket turister då. Men lova mig att ni håller ihop, ni tar inte emot några drinkar från okända män och ni är försiktiga. Precis som i alla länder så händer det mycket skit bland barer och med alkohol. Var smarta samtidigt som ni har kul!! Ha det så bra och ha det så kul. Kramar Louise!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.