Fota fötter de första månderna!

Vad kul att ni är så många som ville berätta om er själva igår här på bloggen.
Ni andra som inte har svarat får gärna göra det i detta inlägg HÄR
 
Över till något helt annat. Ni som har fått barn de senaste fem åren, har ni också varit tokiga i att fota era barns fötter de första månaderna?
Jag gjorde det på Adem och det är så roligt för jag har varken framkallat någon bild och har just nu ingen tanke på att göra det heller.
Varför fotade jag fötterna egentligen? Eller rättare sagt, varför har jag över hundra bilder på hans fötter de första sex månaderna?
Någon kanske är fin tagen, i rätt ljus och sådär men så pass många på så kort tid och bara på fötterna.
Tur att man tar digitala bilder numera så att man kan radera det som inte är bra, eller är väldigt mycket av samma sak.
Mamma blev tokig på mig när jag var liten och hon skulle framkalla en filmrulle där det visade sig att 35% av bilderna innehöll bilder på mina gosedjur och barbiedockor i olika vinklar.
Jag kanske redan då borde listat ut att jag en dag skulle börja blogga och där med fotografera massor som kan vara kul att visa.
 
Ju äldre barnen blir ju svårare är det att fånga dem på bild har jag hört.
Med Adem så går det ganska så bra. Han kanske inte kan le på beställning direkt och han har myror i brallan för att sitta still och bli fotad ofta. Men då och då går det bra.
Oftast när jag har tagit en bild på honom så kommer han gärna fram och vill se bilden. Så det är inte lika lätt som när han var 6 månader och satt still på en plats och jag kunde dra av ett par bilder i olika vinklar på kort tid.
Ska jag fota Adem idag så krävs det lite mer planering och även lite roliga idéer för honom att sitta still en kort stund.
 
Sedan älskar han att spexa också. Ja, ni ser ju själva här nedan. Våran lilla tokkille.
Hur går det för er när ni fotar era barn, för blogg eller för eget bruk? Är era barn lätta och står still den korta stunden eller har de också spring i benen och vill spexa när kameran kommer fram? 
 
 

2 svar på “Fota fötter de första månderna!”

  1. Jag har nog aldrig fotat Merts fötter, har aldrig ens tänkt på det, hihi! 😀 Att ta bilder är skitsvårt! Jag brukar få distrahera med något som fångar hans blick i ett par sekunder för att han ska vara still. Eller helt enkelt ta tjugo bilder och hoppas på att han tittar mot kameran på någon av dem. 🙂

  2. Fötterna har jag miljoner kort på och varför tar man så många kort när barnen sover? Jag har massa kort på mio när han sover, olika vinklar och allt. Haha tror jag har raderat massa kort som varit helt onödiga.

    Idag är det omöjligt att ta kort på mio, så fort man tar upp kameran så säger han nej mamma och vänder sig om. Bästa sättet att få ett kort är att ta ett när han inte är beredd 🙂

Kommentera