Vädret i Side, regn på ingång!

Jag ser att det börjar komma in lite frågor om vädret i Side och Manavgat. En av de sakerna man kan bli lite orolig över som turist så här års. 
För vem vill ha regn på sin semester egentligen? Inte jag.Fast jag är ju själv inte på semester och ser fram emot regnet. 
Vi hade en ordentlig skur i juli månad en kväll då det verkligen vräkte ner i en timme. Väldigt ovanligt. 
Innan dess så var det midsommarafton, typiskt nog, som vi hade regn.
Tänk er, 3 månader utan regn. Och även om det var mycket just den timmen så var det bra väder både innan och efter regnskuren. 
Det positiva med vädret här hos oss, regnar det en morgon klockan 7 så kan man oftast gå till stranden kl 11 ändå för både bad och sol. 
Skulle det regna mer eller vara molnigt en dag så kan man dessutom välja att ta en shopping dag. Perfekt väder då man orkar mer än vi 36 grader i skuggan och gassande sol. 
 
September brukar inte bjuda på mycket regn utan det kommer mer i mitten och slutet utav Oktober. 
Sen är det svårt att säga vad mycket regn är. Vi kan under en vecka ha 2 regniga dagar då det regnar till och från under 24 timmar men det är fortfarande inte vinterkallt utan höstsvalt i Oktober. 
Jämfört med Sverige så är detta inte så mycket trots allt. 
Och ni vet väl att efter regn kommer solsken? Detta stämmer verkligen hos oss i Turkiet i Side och Manavgat. 
 
Veckan som kommer förväntas det 3 dagar med regn. 
Den första dagen är redan imorgon, kl 8 sägs det komma ca 2 mm regn. 
Även tisdag och onsdag ser det ut att kunna komma regn men ca 1-3mm regn sägs det bli så det drar nog över fort. Om det ens kommer något. 
Sedan är det som alltid med väder,  det är ingenting vi människor kan styra över och det som sker det sker. 
Det kan komma mer än vad som sägs och det kan också komma mindre. 
Jag är säker på att ni som har eran semestervecka i Side och Manavgat nu kommer vara väldigt nöjda ändå. 
 
Ett tips är att packa ner någon liten tunnare långärmad tröja och ett par chinos eller tunnare byxor om det skulle regna eller bli blåsigt en kväll. 
Side ligger ändå precis vid medelhavet och vi har svalare kvällar nu än för två veckor sedan.
Ska man äta och shoppa ute en kväll så kan en del känna av att det är något svalare och skönt att ta på sig en lite tunnare tröja. 
Eller en sjal att lägga över axlarna. 
Sedan finns det såklart även så att man kan köpa det på plats under sin shoppingrunda om man inte vill ta med sig extra i bagaget. 
 

4 svar på “Vädret i Side, regn på ingång!”

  1. Jag ville gärna åka till Sidén i Oktober veckan innan höstlovet men min dotter får inte ledigt då och på lovet kan de kosta det dubbla o de vill inte jag betala känns surt!
    Även om de inte är toppen väder hela tiden så skulle jag känna är de molnigt så kan man ta en buss någonstans och se sig omkring de är så kul bara att se från bussen husen och allt omkring

  2. Hej!Vi var i side i juli när regnet kom,väldigt förvånande.Har haft regn vid flera besök i Side,men som du skriver det går ju fort över och blir fint igen.Inte som hemma direkt☺Hälsningar Ann-Sofie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.