En förmiddag i Manavgat!

Vilken härlig start vi hade denna morgon. Kadir skulle ha åkt iväg och grillat igår efter jobbet med några från butiken och de som jobbar runt omkring.
Men ett rejält åskoväder, med minimalt med regn, och starka vindar drog in över Manavgat och Side sent under kvällen så de avstod och istället hade han med massa grillmat och grillade i ugnen hemma istället.
Vilket resulterade i en proppmätt man på morgonen. Så jag och Adem åt en långsam frukost själva imorse och sedan hade jag tänkt städa balkongerna.
Men den muslimska högtiden ”offerfesten” är på ingång, på torsdag redan, och jag behöver både nya skor och egentligen kläder med till detta.
Och framför allt, jag måste kolla upp vad som sker med min telefon eller rättare sagt telefonnummer som inte vill fungera.
Imorgon och onsdag förväntas det EVENTUELLT dåligt väder till och från så vi gjorde oss klara och åkte in till Manavgat idag istället.
Varken skor eller kläder hittade jag och istället tar vi det efter högtiden när Adem ska få nya höst och vinterskor.
Men min telefon är nu fixade och jag kan äntligen ta emot samtal och sms igen.
Inte för att jag har så många som ringer mig men det är alltid bra att ha en fungerande telefon om man inte har internet överallt.
Så nu, mina vänner kan ni ringa mig igen.
 
Vi var på väg att åka hem men så tyckte Kadir att han började bli hungrig och samtidigt gick vi förbi vårat favorithak på bakgatan i Manavgat och jag är inte den som säger nej.
Det blev en tidigt lunch med det kanske absolut bästa jag vet, Piyaz och köfte.
En bönsallad som innehåller vita böner, ägg, persilja, tomater, kryddor och en riktigt god sås.
Och köfte är köttfärs som i detta fall grillas på pinne.
Gott bröd och ayran, en yoghurtdryck gjord på yoghurt, vatten och mycket salt till.
 
Jag mådde och mår fortfarande som en prinsessa efter den lunchen. Ett plus i kanten är kanske att jag slipper laga mat och diska efteråt.
Ska ni besöka Turkiet så är det inte säkert att alla restauranger vid turistorterna serverar detta men fråga efter piyaz och köfte, jag lovar att ni inte blir besvikna om ni gillar den typen av mat.
 
Här är en bild från sist vi åt detta, på barnens den 23 April.

Kommentera