Gravid v.31!

Hejsan!
Nu äntligen har vi elen tillbaka hos oss. Den försvann redan innan vi vaknade imorse och sedan har den kommit några korta stunder under förmiddagen men försvunnit lika snabbt.
Hela vårat område verkar ha varit strömlösa men jag vet inte hur det såg ut i resten utav Manavgat eller Side däremot.
 
Vi har haft en otroligt bra förmiddag för vi har nämligen varit på rutinkontroll på sjukhuset och träffat våran nya läkare.
Eller som Kadir har sagt i flera månader nu ”Bästa läkaren i stan, alla vill gå till honom” och jo, det har nog varit så för vi har försökt komma intill hos denna läkaren sen i somras och inte lyckats.
Att han dessutom håller till på det kommunala göra att än fler går till honom, just för att de kan.
Men förra veckan fick vi en tid tills idag och när vi väl var på plats, 25 minuter innan utsatt besökstid så inser vi att han har haft en förlossning på förmiddag och där med har hela väntetiden blivit fördröjd.
Så en timme efter utsatt tid fick vi komma intill.
Och tro mig, jag ville ge upp flera gånger och precis varje gång så fick en ny patient komma intill så vi väntade ut det hela tiden och tillslut var det våran tur.
 
Och jag kan väl förstå varför denna läkaren är så eftertraktad. Han talade till mig, trots att jag ”inte kan turkiska” och även till Kadir. Han var väldigt noggrann, frågade flera gånger om vi hade några frågor, gick igenom alla mina papper på blodtester jag har gjort under denna graviditet och frågade hur jag mådde, om jag hade kramp i vaderna, om mitt tandkött blöder ibland etc.
Min läkaren som jag hade med Adem på det privata sjukhuset har under denna gång knappt sagt hej eller frågat hur jag mått när vi har gjort besök där. Ett, två, tre så ska allting gå snabbt och så mycket pengar på kortast tid är deras mål.  
Läkaren vi har gått till mest denna gång, även det på det kommunala sjukhuset, har vi varit nöjda med men inget ”utöver det vanliga” utan bara helt okej.
Denna läkare som vi hade idag tog sig tid för sin patient och inte bara för att slussa förbi alla på kortast tid.
 
Efter att vi hade pratat lite om min förra graviditet, varför det blev kejsarsnitt då, hur vi/jag tänker nu, hur jag mår etc. så var det dags för ultraljud.
Och som jag har förklarat tidigare så går detta på 2 minuter oftast. Men denna gång var det också annorlunda, till Kadirs stora glädje.
Läkaren visade oss, och kanske framför allt Kadir mer, alla kroppsdelar, hur det bör se ut, vad han letar efter när han går igenom, ryggraden, hjärtat och slagen etc.
Jag har fått en ordentligt genomgång i Sverige på detta på RUL i v18 där men Kadir ser ju bara hur de sveper förbi och har ingen aning om vad de tittar efter vid ultraljuden. Så han tyckte det var riktigt spännande.
Vi fick också höra hjärtljuden och då reagerade Adem på ljudet och sa ”Huuhh??!”
Sedan sa läkaren att vi väntade en tjej, vilket vi redan vet, och så vänder han sig till mig och säger:
It´s a women!
 
Haha jag höll på att dö av skratt. Jag förstår vad han menar men det lät väldigt kul.
Och som ni då kanske förstår så kan denna läkaren begränsat med engelska.
 
Jag och Kadir har pratat om förlossningen här hemma och jag är mer stark och positiv till en vaginal förlossning denna gång än sist.  
Förra gången var jag inte det och jag var framför allt inne i ett sådan kaos i mig själv med mammas bortgång och allting runt det så tanken på en förlossning då gav mig gåshud.
Jag kan idag säga att för mig är jag lika inställd på både vaginal förlossning och kejsarsnitt.
Och det tyckte denna läkaren var bra, han stänger inga dörrar till varken det ena eller det andra heller.  
Men på många ställen i Turkiet så har de som ”egen grundregel” att om du har gjort kejsarsnitt tidigare så kommer du göra det igen.
Min förra läkaren, som jag hade med Adem var inte PRO-kejsarsnitt utan uppmanade mig till vaginal förlossning.
Men som jag skrev tidigare så sa mitt huvud emot och jag ville ta det ”enklast” för mig själv. Datum sattes några veckor innan och dagen innan vårat planerade kejsarsnitt så hade Adem fortarande inte vänt sig och min doktor tyckte då att ett kejsarsnitt var bäst för både mig och bebisen.
 
Våran doktor som vi träffade idag har vi inte bestämt något än med utan vi får se hur det ser ut nästa gång.
Jag och Kadir har bestämt tillsammans att han inte kommer vara med vid förlossningen, vare sig det blir vaginal förlossning eller kejsarsnitt.
När blodprov skulle tas på Adem strax efter att han var född så fick Kadir lämna rummet för att spy i en soptunna så han skulle väl mest göra mig stressad och ändå få lämna rummet om han hade varit med under en förlossning.
Och vi båda känner att det är bäst om han väntar utanför.
Förhoppningsvis får jag ha med mig någon utav Kadirs systrar men även det ska vi prata mer om nästa gång när det närmar sig förlossningen.
Min största oro är kanske mer språket, för även om jag kan en hel del turkiska nu så har jag inte direkt tagit reda på vad tryck, värk, samandragning, moderkaka etc.heter. Och skulle jag råplugga det nu så tror jag inte att huvudet kommer vara i form för att ta fram de nyinlärda orden på turkiska.
Engelska hade jag fixat utan problem…men turkiska..nej.
Men både Kadir och jag är jättenöjda med denna läkaren, han har ett väldigt gott rykte om sig, visade sig verkligen positiv och jag är också nöjd med hans inställning för en förlossning.
OM det skulle bli kejsarsnitt så kan vi räkna med ett datum från och med 15 November och framåt beroende på hur jag och bebisen mår sista tiden.  
Jag som redan var stressad över att BF datumet är den 6 december, dvs 66 dagar dit.
Men det är nog dags att ställa in sig på ca 1,5 månad och framåt för att inte få en chock sen.
 
Lillasyster väger strax under 1700 gram vilket var bra och ”som det ska vara”
Jag själv ligger på 54-55 kg så vi får se om det blir mycket eller lite plus sista tiden. Förra gången svällde mina händer och fötter upp de sista tre veckorna men vi får se vad som sker denna gång.
Jag mår bra men självklart blir det tyngre och lite jobbigare med tiden som går, trots att det inte ser stort eller tungt ut.
Men det har gått bättre än vad jag räknat med och betydligt snabbare.
 
Dagens bilder från ultraljudet och även bild på avläsningen utav hjärtslagen.
Gårdagens mage.

4 kommentarer

  1. Ha ha is a Woman…När jag väntade min sista baby så tog jag moderkaksprov pga "hög ålder" 37..Så när svaret kom och det stod kön -manligt:)Låter lite konstigt

Kommentera