Skicka paket till Turkiet!

Detta med att skicka paket till Turkiet är alltid spännande för man vet aldrig om det kommer fram eller inte. Så med viss osäkerhet så lät jag min fina vän Johanna få våran adress för att kunna skicka ett paket som hon så gärna ville skulle komma fram innan lillasysters ankomst. 
Jag kände att det är så dumt om det inte kommer fram och hon har kastat en massa pengar i sjön. Jag har nämligen hört flera paket som aldrig kommit fram och samtidigt också lika många som faktiskt kommer fram tryggt och säkert. 
Dessutom har jag fått några paket på posten tidigare, så det verkade faktiskt fungera för oss. 
Men för säkerhets skull så bestämde vi att det skulle skickas som rekommenderad post. Då kan både avsändaren och mottagaren följa vart paketet finns via internet och det har vi gjort nu dessa dagar med spänning. 
Johanna skickade paketet den 22 September och det kom till vårat postkontor igår. Idag hämtade Kadir upp paketet så 10 dagar totalt tog det från Sverige till oss här i Turkiet. 
 
Och innehållet sen…jag hade passat på att önska mig en sminkpenna från H&M som jag använder och bad om att få köpa eftersom Johanna ändå skulle skicka ett paket. 
Resten hade jag ingen aning om vad det skulle vara men jag blev så glad.  
Hon hade köpte ett paket med långärmade body’s från Zara och även en jättesöt rosa klänning och ett par strumpor därifrån. Dessutom ett par passande strumpbyxor och ett hårband från H&M till lillasyster. 
Jag längtar tills jag kan göra lite roliga frisyrer, använda hårband och lite klämmor och spännen på lillasyster. 
Om jag nu får det. Säger hon nej eller visar att hon inte vill så respekterar jag såklart det. Och jag kommer inte låta det gå till en överdrift heller. 
 
Johanna hade dessutom passat på att skicka med en krydda som hon själv gillar och eftersom hon känner mig så vet hon att jag gillar att testa sådana saker. Plus att hon skickade med den nya Marabou smaken. 
Den blir spännande att testa. 
 
 

 
 
Förutom detta, denna härliga fredag så är nu Therese och hennes fina familj på plats i Side.
De hittade en superbillig resa till ett utav Sunwinghotellen här i Side för 10 dagar sedan och kunde inte motstå att boka för ytterligare en resa i år. 2 vuxna och en 1 åring för strax över 6000 kronor, det är kanonpris det. 
Så hon passade på och frågade om jag ville ha något från Sverige och jag kände väl att man kanske ska uppdatera sig för vintern. Havregryn och citronmajonäs till mig som nu var slut och smörgåsrån till Adem som han älskar. 
Sedan överraskade Therese oss med en klänning till lillasyster och målarpennor till Adem. Han blev så glad och ville genast måla med en gång på morgonen. 
 
  
 
Vilken kalasfredag det blev, och mer kul ska vi ha det. Ikväll kommer några vänner förbi som jag inte har sett på länge. Äntligen fick vi ihop något och jag ska åka till affären nu för att handla vad vi behöver. 
Hoppas ni får en bra fredag allihopa!

7 kommentarer

 1. Hej Louise!
  Tänke på kryddan som du har fått. Vet ej om du hört talas om cevapcici, det är nämligen en maträtt från mina hemtrakter (Balkan) . Kryddan blandas med färs. Det finns bilder och recept på internet. Cevapcici äter man med typ pitabröd. Man kan ha en tillbehör som heter ajvar (vet ej om det finns i Turkiet). Kram Merima
  Trevlig helg

  1. Tack för tipset, det ska jag spana in om det krisar sig. Sist jag kollade efter havregryn för två år sedan så hittade jag en liten, liten förpackning på Migros för 30 lira. Jag kände mig inte alls så sugen på havregrynsgröt just då iaf. Hoppas det är bättre pris och större förpackningar på Carrefour 🙂 Kram!!

 2. Hej Louise!
  Jag vill skicka ett paket till en bekant i Istanbul, men någon tyckte jag borde kolla upp om det ens går?! Så glad att jag hittade din blogg.Innehållet är hjortronsylt 🙂 Låter det som att det vore genomförbart?

  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning,
  Pernilla

Kommentera