Gravid v34, andra barnet!

Hejsan!
Här kommer en liten graviduppdatering. Igår, måndag så gick jag in i graviditetsvecka 34. Jag är alltså idag 33 veckor och 1 dag gången. Och dagarna rullar på ganska så smidigt fortfarande.
Jag har precis som i förra graviditeten haft en ”lätt” graviditet får jag väl säga själv.
Visst, jag har mått illa, haft svårt för att äta, besökt läkare mitt i natten pga. magsjuka, haft dubbla hjärtslag mycket i början osv.
Men inga direkt kramper eller problem med kroppen och det är jag väldigt glad över.
Magen är väl egentligen inte särskilt ”stor” och bebisen är varken liten eller stor utan ligger vid den normala kurvan i storlek.
Det är med andra ord hon och det övriga i magen just nu såsom fostervattnet som väger och gör att jag ökar i vikt.
Jag har gått upp 4 kg totalt och väger 55 kg idag. Sista tiden ska man öka i vikt eftersom bebisen lägger på sig en del då och jag känner att magen har blivit ”större” även om jag inte har ökat i vikt men också mer spetsig än bred.
Det finns ju en härlig myt om att när man väntar en pojke så är magen spetsig och väntar man en flicka så blir man mer rund och ”bred”
Jag tycker min mage är precis som med Adem i magen men jag har ändå fått lite mer höfter och rumpa under denna graviditet.
 
I slutet av veckan så fick vi bodys från H&M i minsta storlek, 50 som jag har beställt och köpt så nu känner jag mig redo att packa en väska att ha med till sjukhuset den dagen det är dags.
Och det vet man aldrig när det blir. Det kan ju faktiskt hända något som gör att det blir tidigare än planerat och då känns det bra om allting är förberett, framför allt till bebisen.
Här är en sneak peak på de nya bodysarna som jag är helt kär i. Det enda tråkiga är att jag vet att de kommer inte ta lång tid innan hon har växt ur dessa.
Det är underbart att se hur barn växer men det går så fort. Och jag är, som alltid, kär i dessa barnkläder och vill använda de mycket.
 
 
Precis som i förra graviditeten så är jag väldigt lugn inför förlossningen.
Jag vet att det kommer bli som det blir och det känns skönt att veta lite mer hur det fungerar vid ett kejsarsnitt om det skulle bli så denna gången med.
En annan sak jag ser fram emot är att det kommer vara vinter och mycket hemmatid när bebisen är här.
Förra gången föddes Adem mitt i turistsäsongen, Juli månad och jag ville såklart träffa alla vänner som är nere på semester i Side under sommaren.
Men samtidigt blev det nog lite stressigt och lite för lite ”hemma tid” att bara ta det lugnt, amma och andas ut.
Det ser jag fram emot denna vinter, att verkligen gå i ide och vara hemma. Då ska jag lukta svett, ha okammat hår, kläder stora som tält och bara mysa.
 
Lillasyster i magen var inte så aktiv som Adem var runt v25 men däremot har hon kommit igång ordentligt nu sista månaden.
Nu känns hon verkligen i hela magen och hon sträcker ut på sig åt alla håll och kanter samtidigt.  
Jag har haft mycket mer halsbränna denna gång och det finns även en myt kring detta, som med allting annat, att mycket halsbränna betyder att bebisen har mycket hår.
Nja, jag vet inte om det stämmer men den som väntar få helt enkelt se.
Från och med om en månad så kan vi börja räkna ner på dagar tror jag. Och jag ser verkligen fram emot att få träffa lilla nykomlingen i våran familj.
 
Mage v34

5 kommentarer

    1. Jag är 163 lång. Jag vet inte vad du menar med för lite vikt för att vänta barn. Bebisen i magen och fostervattnet håller den vikt och ligger inom skalan som de ska vara på. Att jag inte har ökat något särskilt i vikt är inga problem för varken mig eller bebis. Viktigaste är såklart att vi båda mår bra och får i oss allt vi behöver och det gör vi 😉

  1. Hej Louise! Nu närmar sej lillans ankomst,det verkar som du har mått bra och kunnat njuta av din graviditet;) det är nåt väldigt speciellt med att var gravid,känslan när bebisen gör sina "kullerbyttor" i magen! Man är förväntansfull o lite nervös samtidigt. Ha det bra och kramar till er;)

Kommentera