Fotoutmaningen 2015, Detalj!

Jag har ett halsband som jag har ärvt från mamma som kommer från mormor och som hon i sin tur alltid hade på sig.
Jag kan till och med komma ihåg och nästan känna känslan när hon kommer hem till oss en solig dag i Maj, på min födelsedag då solen alltid skiner, i sin lila sidenblus och detta halsband runt halsen.
Det är mitt absolut starkaste minne från mormor utöver henne som person.
Hon avled hastigt när jag var nästan 17 år så det är över 10 år sedan nu men vissa saker glömmer man nog aldrig. Det hoppas jag inte när det kommer till bra och fina minnen.
Jag kan till och med höra hur hon låter när hon svarade i sin hemtelefon, min mormor. Hon svarade med sitt telefonnummer varje gång och var alltid så glad när vi barnbarn ringde. Och hon var såklart alltid så glad när mamma ringde också.
De hördes av per telefon nästan varje dag. Precis som jag och mamma gjorde när jag bodde i Turkiet och skulle gå till jobbet.
 
Mamma och mormor var två otroligt fina människor, på insidan och utsidan, och verkligen två förebilder hur jag vill bli som mamma och mormor en dag.
Jag hoppas verkligen att jag kommer bli mormor, och farmor såklart.
Fast samtidigt vill jag också att mina barn alltid ska vara barn och alltid bo hemma hos sin mamma och alltid pussa och krama på sin mamma. 
 
När jag gifte mig så hade jag mormors halsband på mig. Det var en speciell känsla att ha det runt halsen och jag är så glad över att jag fick möjlighet till det.
Mormors halsband använder jag väldigt, väldigt sällan. Jag tror att jag har haft på mig det som mest 5 gånger.
Men minnet och känslan över det halsbandet är starkare än mycket annat.
 
 
Veckans tema i årets fotoutmaning ”53 fotoveckor” är Detalj. Ni hittar mer om fotoutmaningen på länken nedanför.

2 kommentarer

Kommentera