30 dagar kvar till BF!

Jag måste köra på en gravid uppdatering idag. Inte för att något har hänt eller förändrats direkt utan just för dagens skull.  
Idag är det 6 November och vårat BF datum är 6 December. 30 dagar kvar. MAX! 
Denna graviditet rusade iväg snabbare än med Adem. Jag har haft saker inplanerat varje månad och något att räkna ner till, utöver graviditeten och därför har jag automatiskt skjutit lite på tankarna ang. att räkna ner just graviditetsdagar och veckor.  
De sägs också att man kanske inte alltid är lika ”inne” i allt som sker från topp till tå med ens egna kropp och bebisens utveckling vid andra gravidtiden som vid första. 
Det håller jag verkligen med om. Vid förra graviditeten följde jag säkert 3 olika appar dagligen för att veta vad som händer med mig och bebisens utveckling i magen. 
Nu har jag en som jag försöker kolla in varje vecka men jag skummar bara igenom texten för det mesta. 
 
 
 
En annan sak som är annorlunda denna graviditet till skillnad från förra är att jag mår än bättre och har mindre samandragningar även nu i slutet av veckorna.
Med Adem i magen så blev magen hård och gjorde nästa ont ett par gånger sista veckorna. Men det började redan i v27 då. 
Det har jag upplevt som mest 3 gånger denna gång varav två har varit den senaste veckan. Kroppen säger åt mig att varva ner nu och det kan jag väl hålla med om. 
Jag är kanske inte aktiv i sport och motion men jag har ett bra tempo och sitter sällan still en längre tid. På gott och ont. 
Jag rör på hela kroppen dagligen och sitter ner om jag äter bara. 
Vi får väl se om jag svullnar upp om händerna och fötterna nu denna sista tid men än så länge har jag inte gjort det Tack och lov. 
 
Blöjor ska köpas.
BB väskan ska packas. 
Innetofflor för mig och Adem ska inhandlas. 
Ett nytt besök hos doktorn sker i slutet av månaden. 
Lägenheten ska städas i lite skåp och ställen som jag sällan städar annars. 
Storkok på köttfärssås ska lagas och frysas in i matlådor i frysen…om det nu får plats. 
 
Lillasysters sparkar är ganska så hårda och starka nu. I veckan har Kadir känt ett par ordentliga sparkar i magen och även om jag/vi inte kan urskilja exakt om det är en hand eller fot så känner man det mycket mer nu och kan nästan gissa sig till när hon sträcker ut en fot på sidan av magen. 
Mysigt även om det inte är det absolut mest behagliga på samma gång. Det känns faktiskt en hel del. 
Hon har ännu inte fixerat sig utan ligger med huvudet uppåt fortfarande och vid den här tiden så är livmodern i magen som allra högst och därmed jobbigast oftast.
Efter denna vecka så sjunker magen mer dock och det blir lättare att andas. Även sittandes i soffan.
 
Gårdagens jag innan våra gäster kom. V36 med andra barnet. 

6 kommentarer

    1. Nej, inget är helt 100% bestämt än och inte heller datum för kejsarsnitt. Men hon har inte vänt sig i magen än och fixerat sig och eftersom Adem aldrig gjorde det så har jag låga förväntningar över att det kommer ske denna gång med. Jag börjar mentalt och psykiskt förbereda mig för kejsarsnitt för det är väl mest troligt att de blir så. Men som sagt, datum och exakt bestämmelse har vi inte gjort än utan allt kan hända dessa veckor. Kram!!

  1. Hej!

    Ville bara tacka för en fantastisk blogg! Jag är också sugen på ett liv i turkiet men än sålänge besöker jag bara landet kortare perioder. I min blogg skriver jag om mina känslor kring upplevelser i Turkiet.

    Kram!

  2. Det är roligt att se att hur länge man än bor i ett annat land eller är gift med en nån utländsk så kan man inte släppa den klassiska svenne tänket. Att göra storkok och ha egentid med mys. Såna saker existerar inte i Turkiet men det är roligt att se att du fortfarande har det i dig.

Kommentera