I arkivet!

Jag gick tillbaka i mitt arkiv här på bloggen för att egentligen hitta en annan bild men fann då också denna som ni ser här nedan.
Året var 2008 och jag var au pair i USA. Det var höst och min vän Mathilda och jag var ute på en av alla våra lördags-söndagsäventyr som vi alltid gjorde så fort vi hade ledig tid tillsammans.
Denna gång hittade vi en liten, liten souvenirerbutik någonstans i ingenstans där ägaren, som tyvärr inte var på plats, var svensk.
Och vi gottade oss i allt svenskt vi kunde hitta i butiken. Knäckebröd och skorpor var redan då min favorit som utlandssvensk.
Jag köpte en nyckelring med Sverigemärke i den här butiken, och den hänger fortfarande i min nyckelknipa idag.
Det var en solig sommar och en resa till Florida under hösten bättrade verkligen på min bränna och blekte mitt redan alldeles för bleka hår.
Lyxen med att vara aupair i min värdfamilj var att vi besökte simbassängen på golfklubben värdfamiljen var medlem på, under hela sommaren.

10 kommentarer

 1. Åh får flashback när man hittade butiker med svenska grejer i! OMG vilken upplevelse det var. Kom ihåg att vi hitta typ en pop-up store ganska nära Grand Central påväg till tåget (hem där jag bodde då, alltså tåget hem, mitt hem var ej tågstationen) och vi hittade den. Var helt sjukt! Hittade liksom vaniljsås!!!!!! ALLTSÅ VANILJSÅS!!! Från knorr.

  Var helt fantastiskt. Hehe.

  Pusshej!

 2. Hur tog ni er till Florida? Vet du om inrikesflyget är dyra? Vi åker ev. Till usa 5 v till våren och funderar på att besöka både new York och florida

  1. Vi flög dit från Albany till Florida men jag har ingen aning om pris då jag jobbade och min värdmamma stod för allting som flyg, hotell, inträde till Disneyworld osv. Men både Florida och NYC är såklart värt att besöka och jag tror flygen är ganska så billiga inrikes. 🙂 Hoppas ni får en bra semester!!

 3. Oj, jag kände knappt igen dig, du har ändrat stil en hel del sedan dess. Du passar bättre i din nuvarande mer naturliga look även om du såklart var söt då med.

  Nu när du vet hur man bakar bullar kan du ju göra egna skorpor. Som jag minns det från när jag bakade det på det där sommarjobbet jag hade för hundra år sedan så utgår man från samma deg. Och det är till och med enklare än att baka bullar.

  1. Haha det var nog mycket fejk på den tiden, löshår som försvann strax innan den här tiden, lösnaglar, mycket solpuder och jaa…den biten. Tur att man växer upp 😉 Det där hade aldrig passat en gravid, 28årig snart tvåbarnsmamma som dessutom är gift och bosatt sig i Turkiet HAHA 😉
   Åh tack för tipset, det ska jag spana efter. Fast nu blir det nog inga avancerade bak på ett tag. Kanske eventuellt chokladpudding eller chokladbullar bara.

Kommentera