Fotoutmaningen, Morgon/Kvällsmänniska!

Den där känslan när man vaknar klockan 7, frukosten är klar och uppäten strax efter klockan 8, solen skiner och energin i kroppen bara sprudlar för allt man ska hitta på under dagen.
Saker som ”måste göras” men ändå ger en härlig känsla.
Jag vet att det är löjligt men jag gillar när jag har städat hela lägenheten och det inte bara ser fint ut utan det luktar gott också överallt.
Det är inte ofta vi har det städat, rent och fint i hela lägenheten, i alla rum, på samma gång. Men när vi ska få gäster så försöker jag iaf. att få det se någorlunda okej ut. Och för att få till en hel städad lägenhet krävs energi från morgonen för att ta sig igenom alla rum och städprojekt.
Den här energi-känslan tidigt på morgon har jag inte alltid haft. Jag var en riktig tonårssovare och att sova var och är fortfarande något utav det bästa jag vet. Ibland.
Jag är fortfarande en kvällsmänniska och efter kl 16 så är det då min energi sätter igång på riktigt.
Vare sig jag har varit igång tidigt på morgonen eller inte.
Pappa är precis likadan så jag antar att jag har fått det från honom. Vi gillar att ta det lugnt på morgonen och inte stressa om vi inte ska iväg någonstans.
Sedan kan vi sitta uppe länge på kvällarna istället.
 
Däremot så ändrades mina sovtider stort sen jag fick barn. Adem har som tur är aldrig varit den som vaknar och ska ”gå upp” kl 5 på morgonen. Det vet jag inte om jag hade orkat ärligt talat.
Men han vaknar mellan 7-8 och för mig som de senaste åren har levt för kvällarna och nätterna, för att sedan sova länge på morgonen så är det tidigt för mig. Men lagom tidigt.
Jag har inte haft ett ”morgonjobb” sedan jag var vikarie på förskola mellan 2006-2009. Och då var det inte alla dagar ens utan till och från med obestämda tider.
Min största skillnad i år har varit att lägga mig för att sova innan midnatt. Fram tills i år så har det varit få nätter de senaste åren som jag faktiskt har lagt mig runt 22-23.
Inte ens under vintertid när Adem och Kadir somnade långt innan mig så sov jag. Och under sommaren så har jag varit vaken för att invänta Kadir från jobbet och göra han sällskap så att vi fick lite tid tillsammans.
Men i år bestämde jag mig för att sömn är något jag behöver, särskilt nu under graviditeten och jag har lagt mig mestadels mellan 22-23.
Och det har resulterat i att jag har fått sova 9-10 timmar varje natt. Rena drömmen för en gravid och dessutom småbarnsförälder.
 
Jag är nog fortfarande en kvällsmänniska, till viss del. Men inte lika extrem som förut. Och jag tar vara på morgontimmarna så länge det inte är tidigare än kl 7.
 
Vad är ni, morgon eller kvällsmänniska?
 
Adem i vintras.  Veckans tema i fotoutmaningen är morgonmänniska/kvällsmänniska.
Ni hittar fotoutmaningen HÄR.

Kommentera