Amningslampa!

Vi har inga nattdukslampor i vårat sovrum och när Adem var nyfödd och jag skulle amma på natten så tyckte jag det var jättesvårt i början.
Man vill gärna se bebisen så att allt går bra, så att hen kan andas genom näsan ordentligt och så att hen äter ordentligt såklart. Vi löste det genom att ha hall lampan tänd. Onödigt dumt egentligen.
Så den här gången har jag verkligen tjatat om att köpa en nattlampa, eller amningslampa som jag säger.
Däremot vill jag inte ha någon stark lampa så att Adem vaknar på natten.
Att han vaknar ändå, att han behöver kissa eller för att bebisen vaknar kan inte hjälpas. Men jag vill inte störa hans sömn varje gång bebisen ska ammas och vi kommer sova allihop i vardagsrummet från och med december tror jag så han kommer vara med oss på natten.
 
Min tanke var då att köpa en fin nattduks bordslampa att ha vid oss och som lätt kan tändas. Och när vi sedan närmar oss vår och sover i sovrummet igen så passar den lampan fint på nattduksbordet.
Kadir däremot tyckte att en riktig stark lampa, enkel och ganska så ful skulle passa bättre.
Fråga mig inte varför…
 
Igår hade vi oväder i Side och Manavgat, en hel del regn mot eftermiddagen så Kadir kom hem tidigare.
Efter middagen och när strömmen gick hos oss så bestämde vi oss för att åka iväg till en butik som säljer heminredning i Manavgat.
Och allt däremellan.
Vi kollade in lamporna och tillslut valde vi ett mellanting mellan vad jag och Kadir hade tänkt oss.
En liten, grön lampa utan sladd med tre ljusstyrkor som jag tror kommer bli riktigt bra. Bättre än vad jag hade tänkt från början faktiskt.
Och dessutom ger den ett fint sken, som stjärnor i taket nästan och inte något som stör någon annans sömn förhoppningsvis.
 
Så nu har vi fixat en lampa också, check. Jag tror vi har bockat av nääääästan allt nödvändigt på inköpslistan.
Det som återstår nu är småsaker som går att fixa efter att bebisen är här.
Vilket hon förhoppningsvis är snart.
 
  
Det kanske inte var den snyggaste lampan men den är liten och praktiskt. Dessutom ger den väldigt fint sken från sig tycker jag.
På bild nummer två så syns den dubbelt eftersom den står vid spegeln.

2 kommentarer

  1. Haha, kan liksom se det framför mig. Hur du tjatat om amningslampa med mysljus tills du känner att Kadir äntligen förstår och ni är överens, ända till han pekar på en strålkastarlampa i affären och det visar sig att han överhuvudtaget inte alls förstått. Det är i alla fall hur det skulle gått till i vårt fall.

Kommentera