Nya kläder och stark mat!

 
 
 
 

 

 
Nya kläder till Esma. Både handgjorda utav släktingar och även några köpta i butik som hon fått när vi har haft besök här hemma. 
På tal om det så hade vi en del folk över i omgångar som inte hade sett Esma och ville gärna träffa henne, så vi passade på nu när Kadir har varit ledig. 
Han hade problem med sitt öga som jag skrev tidigare och det var ganska så illa faktiskt. Han fick en gren i ögat men efter några dagar med ögondroppar från läkare så gick det över. Och sedan kom det tillbaka igen, värre än innan. 
Smärtan var tydligen skitjobbigt och det blev bara värre för varje dag som gick och Kadir blev mer och mer frustrerad. 
Efter att ha besökt 2 olika doktorer i Manavgat så åkte han till Antalya till någon som kallade sig specialist. Han gav en ögonmedicin som inte alls gjorde det bättre, tvärt om och tillslut gick Kadir till ytterligare en läkare i Manavgat. 
Då kom han till någon som faktiskt kunde sitt jobb. Doktorn avslöjade i efterhand att han var orolig för Kadirs syn när han gjorde första besöket. Hade han kommit några dagar senare så hade Kadir antagligen förlorat 40% utav synen på det ögat. 
Nu ser allt nästan ut som vanligt och förhoppningsvis är allt återställt inom kort. 
 
Vi besökte svärfar häromdagen och hans fru hade gjort jättegod lunch. Soppa till förrätt och sedan en god spenatröra till huvudrätt. Jag högg in men kort därpå så upptäcker jag att den röda biten jag precis hade stoppat i munnen inte var något jag trodde det var. 
Jag äter inte så jättestark mat i vanliga fall, inte så stark att det bränner i munnen för jag tycker bara att det är obehagligt och därmed inte särskilt frestande att äta. Men jag lyckades alltså äta en stark chili och fick rusa till köket. 
Väl där sköljde jag med vatten och tänkte samtidigt att vatten ska man INTE skölja med för det gör allt bara värre. Yoghurten var slut och ingen mjölk fanns det heller i kylskåpet. Efter 10 minuter kunde jag äntligen gå tillbaka till vardagsrummet där vi sitter och äter. 
När Kadir ser mig så viker han sig utav skratt, han förstod ganska så snabbt vad som hade hänt och vet också att jag ogillar stark mat. Han vet också hur jag alltid avböjer så fort han erbjuder chili, peperoni etc.
Allting gick bra och jag kunde äta upp den goda maten men jag höll mina ögon öppna ifall det fanns fler starka bitar i. Dem pillade jag genast bort. 
Själva maten var alltså inte särskilt stark men just chilibitarna brände i munnen.

2 svar på “Nya kläder och stark mat!”

  1. Hejsan! Jag skulle vilja höra hur läget ser ut i Turkiet just nu? Är det oroligt osv? Åker till Alanya varje sommar, men nu vet jag inte om det är bäst att undvika det? Skulle kännas ledsamt, vill så gärna åka. Men vet inte hur stor risken är att det händer något just där. Det har ju hänt väldigt mycket saker senaste tiden på olika ställen i Turkiet, och vill dom åt turisterna så är väl Alanya självklarast..

    Mvh / Emelie

    1. Det kommer snart ett inlägg om detta på bloggen. Men vi har haft en orolig dag, eller natt rättare sagt, sen jag flyttade hit 2009 och de va i september när demonstrationerna spårade ur. Annars är Antalya-område, inklusive Side, Manavgat, alanya, kemer etc. Precis som de alltid har varit. Även många andra platser i Turkiet är lugna, de enda som man ska undvika är de östra områdena men det är inga semesterorter för skandinaver och ligger 90 mil från oss. Vad som sker i framtiden kan man inte förutspå men risken att Isis slår till i europa är större tror jag. De visade dem med Parisattacken bland annat. Turkiet är i konflikt med terrororganisationen PKK och har varit i 30 år. Det märker vi av när vi slår på tvn, men inte annars. Vi hoppas de är över snart, att de sluter fred och att det blir lugnt för dem som bor i de drabbade områdena. Jag uppmanar människor att leva som vanligt, så känner ni för det så åk på semester. För vi som bor här är varken oroliga eller märker av något alls. Kram!!

Kommentera