Det gick i rasslande fart!

Jag vet inte hur det är med er men jag kan bli riktigt irriterad på att aldrig få ordning hemma. Inte att det är skinande blankt, för det är de sällan hos oss, men när man hela tiden tänker att ”jag MÅSTE städa undan i köket” eller ”jag MÅSTE ta bort vinterkläderna och damma av i garderoben” men att det ändå aldrig blir av. 
Kanske är det mer irriterande när man, som jag, går hemma hela dagarna och det ändå inte blir gjort? 
När Adem började på förskolan så blev jag bättre på att ta tag i vardagsbestyren kring hemmet men idag var en såndär dag då jag ännu en gång tänkt att jag måste, men jag orkar inte. 
Kanske har och göra med att Adem hostade nästan halva natten, Esma vaknade som vanligt 4 gånger för att äta och var sedan pigg och ville upp innan 7. 
 
När lunchen var uppäten och barnen skulle sova middag så hade jag en liten tanke på att jag kanske kunde få något gjort utöver den vanliga plock och dammsugningen. 
Men eftersom Adem hostade även denna gång så sov han totalt kanske 20 minuter. Och lyckades väcka Esma med. 
Den tiden när barnen sover middag är lite ”helig” för mig.  Antingen sover jag med, men det händer mer än sällan, eller så får jag saker gjort. Uppdaterar bloggen, skriver mail till vänner, rensar och städar ur någonstans utan att någon avbryter, äter choklad och dricker kaffe i fred… 
Men inte idag alltså…
Sen vet jag inte vad som hände men jag tror kaffet efter maten slog till tillsammans med sockerkicken. Barnen lekte med varandra och jag gjorde ALLT och lite till. 
Städade stora balkongen ordentligt, körde igång en diskmaskin, dammsög varenda rum noggrant och bra vilket aldrig händer annars, körde två maskiner tvätt och hängde de på balkongen, plockade undan på leksaker som bara låg överallt och sedan skakade jag till och med dörrmattan som var fruktansvärt grusig. 
Ja, något hände där och barnen skötte sig så himla bra under tiden så det gick i rasslande fart. 
Tur att jag hade mat kvar från lunchen för annars hade jag fått bryta en timme tidigare för att fixa med det. 
 
Så nu känns det mycket bättre än vad det gjorde imorse på städfronten även om jag fortfarande har en del att ta itu med. 
Och om ni tänkte på det så var alltså Adem hemma från förskolan idag. Det går runt och runt och runt med bacillerna. Han hade hostat så fruktansvärt vid lunchvilan igår sa dem och sen den här natten som var jobbig för honom så jag bestämde att han skulle vara hemma idag. 
Han är mycket bättre nu ikväll och han har hela tiden varit pigg, glad och massa energi under helw dagen men vi får se om det blir någon förskola imorgon eller inte. 
Sen tar vi det lugnt i helgen utan några större aktiviteter. 
 
På tal om en helt annan grej. Jag tjatar alltid om instagram här på bloggen och att jag finns där med under namnet LouiseiTurkiet där jag lägger upp lite bilder och korta, små filmklipp som inte alltid hamnar här på bloggen. 
Men en del utav er har inte den appen på telefonen/surfplattan och många av er använder dator för att komma åt internet och min blogg, eller hur? 
Ingen fara, ni kan kolla in min instagram ändå. Gå bara in på https://www.instagram.com/louiseiturkiet/ så ska ni komma till mitt konto där. 
Så här ser det ut då: 
 
 
 
 
Nu är det dags att sova tror jag. Hoppas ni får en bra fredag imorgon! 

2 svar på “Det gick i rasslande fart!”

  1. Hej Louise! Nu till en kanske dum fråga. Stämmer temperaturerna i Side som på internet? (Är lite "orolig" står bara 21 i slutet av maj/början av juni). Kraaam

    1. Hej! Förlåt för sent svar. Temperaturerna kan såklart variera men vi har ca 30 grader nu, det är vad det brukar vara så här års. Idag är det mulet men fortfarande varmt och badväder. Kram!!

Kommentera