Shopping, rea och presenter!

Den senaste tiden så har jag uppdateras barnens garderob inför sommaren och även hösten, jag har gjort beställningar från Sverige på saker som jag kände att jag behövde, jag har haft besök och en och annan bloggläsare och stammis har köpt något kul åt barnen. 
Så nu tänkte jag visa er allt detta. 
 
Vi var i Antalya för ett tag sedan och då handlade jag, och fyndade på H&M. 
Den blå tshirt en kostade 7 lira (21 kr) och den rosa boleron kostade 10 lira (30kr) på rea. På svenska hm finns dessa också på rea, men lite högre reapris. Så det måste väl varit ett bra fynd då?
Adems kläder ser ni längre ner och där var det tag 3 betala för 2 från deras basickollektion. Den blå tröjan var på rea och kostade 10 lira  (30 kr) 
Rea och fynd är ju rena julafton. 
 

 
 
 
 
Sedan handlade jag i Manavgat eftersom jag inte hittade allt jag ville på H&M. Linnebodys och tights till Esma. Och ett par söta strumpor fick hon med. Tights med klänningar till och två plagg till hösten blev det. 
När man köper dessa kläder så behöver man vara väl medveten om att storlekarna kan skilja sig väldigt mycket. 
Jag köpte de mesta från 9 månader, trots att hon bara är 6.
Och den rosa långärmade tröjan ska passa en 2 åring enligt deras storleksmärkning men det kommer den definitiv inte att göra. Däremot Esma på 10 månader kommer den vara bra för. Och då är Esma ganska liten i storlek. 
Samma sak för Adems två tröjor. 122 tog jag i storlek på dessa fast att han kommer ha 104-110 i höst. Jag hade med en tröja och mätte med och då var det detta som stämde. 
 
 
 
 
 
Kicki som besöker Side varje år tar alltid en sväng förbi Gekås innan och hon är min räddare i nöden. 
Genom henne så kan jag bersälla lite bra-ha-saker därifrån. 
Dessutom är jag med i gruppen ”Ullaredsnackis” på Facebook där medlemmar fotar och framför allt skriver ut priser så att man kan ha lite koll och jämföra. 
Så jag kunde via den sidan skicka bilder till Kicki och be henne köpa. 
Detta blev det och sedan fick vi lite i present också.  
 
Adem brukar se på Alfons Åberg ibland fast han kallar honom för Adem sover. 
Det blir lite missförstånd ibland då. 
 

 
 
 
 
 
Bettan träffade jag förra veckan som ni vet och hon hade köpt en sådan fin klänning till Esma. Den blir perfekt sen i höst tror jag. Vi har det varmt fram till Oktober och sedan kan man bara ha strumpbyxor och en långärmad body under. 
Adem fick ett par coola solglasögon som han använder flitigt och en yoyo som var lite svår men kul att leka med ändå. 
 

 
 
 
 
Kadir kom hem från jobbet en kväll och sa att stammisarna Lasse och Birgitta var i Side nu. Jag önskar så att jag hade träffat er denna gång men vi får försöka planera in det bättre nästa gång. 
Jag vet att ni läser här så om ni kan skriv då en kommentar när ni kommer ner nästa gång. 
Barnen fick presenter och Esma har redan invigt sin fina dress från Ica Eko. Deras kläder är jättebra, kolla in dem alla ni som handlar barnkläder. 
Ekologisk bomull är det. 
Och Adem sover med sin röda bil och husvagn varje natt nu. 
 
 
 
 
 
Häromkvällen kom Kadir hem med en överraskning med det gelatinfria godiset från Bubs. Tyvärr vet Kadir inte namnet på dig/er som lämnade det i butiken men tack så jättemycket. 
Nu har jag så att det räcker ett tag. Adem äter några men han har inte förstått tjusningen i godis ännu. Vilket är jättebra. 
 

10 kommentarer

 1. Är du medveten om att så som du skriver att du låter som du bara vill ha massa saker av stammisarna i side? Och att du förväntar dig att folk ska köpa med saker till dig? Menar inte att verka otrevlig eller så, men som du skriver är det lätt att tolka det så. Ha det gott!

  1. Vad tråkigt att du uppfattar det så särskilt när jag ganska tydligt har betättat att jag har köpt eller beställt saker från Sverige. Beställt betyder med andra ord att jag har betalat för det. Och precis som många andra så köper jag presenter när mina vänner får barn, när de fyller år eller vi inte har setts på ett tag. Detta är presenter till barnen från vänner som jag har bra kontakt med året om.
   Två stammisar har överraskat med present till oss som jag inte visste om och jag slog in det i detta inlägg bland min shopping bland annat. Jag tyckte det blev bäst så men det kanske uppfattades fel. Denna typ av inlägg har jag haft i över 7 år så jag reflekterade inte ens över att det skulle uppfattas annorlunda än tidigare.
   Ha en bra kväll!

 2. Den tolkniningen skenade nog iväg. Inte sett en skymt av uppmaning eller nämnt om vilja ha något av nån. Däremot visar tacksamhet att du nämner om någon ger er något. Många tar för givet men jag läser det som du faktiskt inte gör det utan visar omtanke och kärlek tillbaka om någon ger din familj något. Fortsätt, fler som skulle våga visa de är tacksamma. Sen är vi många som gillar ditt arbete med blogga. Ger oss något och inte konstigt du får uppskattning.

  1. Vilken tur att du har fått en annan uppfattning utav dessa inlägg. Och det är så jag vill att det ska uppfattas, att jag är otroligt tacksam. Många träffar jag inte längre på plats i Side. Då menar jag alla typer av läsare som kommer fram till Kadir och säger hej, berättar att de läser bloggen etc. och då vill jag gärna säga hej (och tacka om vi har fått en present) vilket jag gör på detta sätt. Som med godiset här. Jag vet inte vem det var som lämna, varken namn eller utseende men jag blev väldigt glad och vill på detta sätt säga tack. Stort tack! Men kritik är alltid bra och när jag skrev detta inlägg så var jag lite stressad för att hinna klart innan Esma vaknar. Nästa gång ska jag formulera mig bättre och försöka få fram min uppskattning mer. För det är viktigt tycker jag. Det är också därför jag skriver ett sånt här inlägg för att kunna visa min uppskattning.
   Ha det så bra!

 3. Hej Louise! Vad besviken och ledsen man blir av att läsa att någon säger att du "kräver" "vill ha" saker från stammisarna;( Nu talar jag för mej själv,jag har haft med mej lite olika saker till dej och din familj 2ggr och ingen av gångerna har du haft en aning om det innan! Jag gjorde det för att jag ville;) och kommer att fortsätta överraska er på mina framtida semestrar i Side;) Hoppas ni får en härlig sommar med mycket besök från Sverige<3 kram;)

  1. Hej! Så länge du känner att jag verkligen uppskattar det du gör, och det du köpt så är jag nöjd. Och jag vill verkligen visa min tacksamhet för dig. Sen kanske jag felformulerade mig i detta inlägg så att det uppfattas som om jag ber om något fär någon annan som läser. Men ber jag någon köpa något åt mig så förväntar jag mig också att få betala för det, SJÄLVKLART. Inget snack om saken. Hoppas att ni har en riktigt bra dag där hemma. Kramar från oss.

 4. Hej Louise ! Det var jag som lämnade godiset i Marias affär en till dig och en till Maria. När jag såg gelantinfritt godis på IKEA så tänkte jag genast på er och ville överraska när jag åkte ner. Ett litet tack för läsningen. Hoppas det smakar. Kram

 5. Jag tycker det är jätte kul att se både det du själ köpt och de du får. Jag själv skulle gärna köpa något om jag skulle ha vägarna förbi. Sen tycker jag du verkar var en sån fin människa. Kram och trevlig helg till dig och din familj

Kommentera