DIY Ice Coffee!

Du behöver; 
Kallt kaffe 
1-2 dl vispgrädde 
3-5 isbitar, beroende storleken på glaset och mängden kaffe. 
Strössel alt. annat kul, gott och färgglatt. 
Vispa grädden länge så att den nästan blir hård och håller sig bra i kaffedrinken sedan. 
Häll ditt kalla kaffe i en kopp eller glas som du vill servera i, lägg i isbitarna, spritsa på grädden alternativt ta en matsked och lägg som ett lager ovanför kaffet. 
Dekorera med strössel, körsbär, kolasås etc. 
Glöm inte ett färgglatt sugrör. Enjoy your drink! 
Tips; Du kan byta ut vispgrädden till ex. två kulor vaniljglass istället. Och häll i lite Baileys om du vill ha en drink med alkohol i.
Men bara om du är 20+ !

Värmen är på intågande här i Manavgat och Side, Adem går sin sista vecka på förskolan och Kadir fastar vilket betyder att tiden han är hemma när barnen är vakna på morgonen och förmiddagen så sover han så mycket som han bara kan för att orka resten av dagen.
Jag behöver ha något som ger mig energi den kommande tiden känner jag. Och något kallt.
Idag var vi in till Manavgat en sväng och innan vi åkte så tänkte jag dricka en kopp kaffe. Men vi kom iväg snabbare än jag hade tänkt mig och mitt kaffe fick istället svalna och sedan stå i kylskåpet en stund när vi kom hem.
Sedan gjorde jag en kall, god och dessutom snygg kaffedrink till mig själv efter maten. Perfekt så här i värmen.

17 kommentarer

  1. Åh vad gott måste testa att göra själv. Numera finns kallt gott kaffe även att köpa här i Sverige under sommaren på olika fik men mkt billigare och säkert lika gott att göra själv. Minns fortfarande när jag för ca20-25 år sen testade Ice Cooffe i Grekland och upptäckte något helt nytt o så gott i värmen.
    Hälsningar Birgitta S och njut av sommarlovet!

  2. Oj det där såg mer än gott ! måste testa älskar kallt kaffe sen jag upptäckte det på i Grekland för sådär en 25 år sen då fanns det inte här hemma. Numera finns det på olika Cooffe House men är ganska dyrt.
    Hälsningar Birgitta S

  3. Jag är inte särskilt förtjust i kaffe men just iskaffe kan jag dricka (ibland) så denna kanske jag ska ta och testa där hemma. Mannen min lär bli förvånad haha

Kommentera