Frukosten!

Är det något jag gillar här i Sverige så är det all mat, såklart. Det finns så mycket att prova på och så mycket som ger så mycket Sverige-känslor. Som kungsörnen idealmakaroner.
Lite som när svenskar kommer till Turkiet och smakar turkisk mat de första dagarna. Det vita brödet tillexempel som oftast serveras på frukosten på hotellen eller det turkiska riset som man får till middagen. Då får man oftast den känslan
”Åhh, nu känner man verkligen att man är i Turkiet”
Den känslan får jag nu i Sverige så många gånger om. Och jag är en riktigt frukostmänniska, jag älskar frukost och jag ser fram emot frukosten varje morgon.
Turkisk frukost är helt underbart det med men jag vågar nog säga att det ligger på samma nivå som svensk frukost.
I år har jag blivit helt inne på jordgubbsfil och lingongrova. Adem är helt såld på rökt kalkon på smörgåsen.
 
Många av er som läser har varit i Turkiet, så nu vill jag veta;
Vad saknar du i matväg från Turkiet?
 
 

9 kommentarer

  1. Lavash brödet ( osäker på stavning) men det brödet doppet i den vita tsatsiki såsen skulle kag kunna äta hur mkt som helst av

  2. Jag saknar nog pide. Är ni i närheten av göteborg kolla upp restaurang Divan om ni vill ha lite turkisk mat. Annars som sagt kantarellerna har ju börjat komma här i sverige. Inget slår en kantarellmacka. Tack för en bra blogg.

  3. Oj oj så mycket jag saknar …….självklart lavas brödet,
    Sultan- antik- osmansk- mediterrian -kebab, halloumnisallad, cigara börek. Är bara några av de maträtter jag saknar, visst kan man göra dem här i Sverige också men nej är inte samma sak.
    Så det finns som sagt mycket att längta till……..Hälsar Lena

Kommentera