Recept på enkla bananmuffins!

Sist Kadir var iväg och köpte frukt och grönsaker så köpte han massa bananer. Adem äter visserligen bananpannkaka på morgonen men igår kände jag att det var dags att göra något med bananerna innan de blev dåliga och måste kastas. Så jag, Adem och Esma ställde oss i köket och gjorde smet till bananmuffins. Nu vill jag bara tillägga, och erkänna att våra lördags förmiddagar  ser verkligen inte lika ambitiösa ut. Men som man brukar säga ”Plötsligt händer det” Och jag får väl passa på de dagar som energin faktiskt är med en.

Här kommer ett gott och enkelt recept på bananmuffins.

Du behöver:
150 gr smör
1,½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
4 st ägg
2 st bananer
4 dl vetemjöl

Gör såhär:
Mät upp smör och låt det bli rumsvarmt en stund innan du sätter igång.
Rör smör och socker ordentligt till en jämn smet. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vispa ihop allting med elvisp. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.

 

Bananmuffins_recept_baka

När jag bakar med barnen så brukar jag alltid förbereda allting innan och skära och lägga upp smör på en tallrik och blanda ihop kanel, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Då kan Adem lätt bara lägga i allting i våran bunke där allting ska blandas ihop sen. Han är med och bakar men jag har allting mer under kontroll då. Ett tips till er småbarnsföräldrar som vill ha med barnen i bakningen. Esma står mest bredvid och äter bananskal.


Baka_mufffins_barn Äta_banan_skal

Kommentera