Har ni bakat eller ätit bullar? Det har vi gjort.

Kanelbullens dag i fredags. Åt ni några bullar? Eller bakade ni kanske till och med egna?

Jag har ”jobbat” med att tömma frysen de senaste veckorna.
Tanken var att jag skulle bakat bullar inför fredagen. Men jag hann inte och sedan sa Adem att han ville vara med och baka.
Så vi bestämde oss för att baka bullar i lördags istället, dvs. igår.

baka-bullar-turkiet
baka-bullar-barn-kanelbullar

Baka bullar i Turkiet.

Det var ungefär 4 år sedan jag fick lära mig att baka tack vare min fina vän Sofie.
Hon, Camilla och Camilla var hemma hos mig för att baka bullar.
Detta var några månader innan Esma föddes. Så jag var gravid och tjejerna gjorde en överrasknings babyshower efter bullbaket.
Då visade Sofie hur lätt det faktiskt är att baka bullar.
Det tar lite tid, med jäsning och alla moment. Men det är väldigt lätt.
Vi gick efter ett recept på bloggen Lindas bakskola.

Nästan alla ingredienser finns i Turkiet. Men det är två saker som är värt att nämnas.
Jäst köper jag från mataffären A101. Jag har provat den från Migros men upplever att degen inte alls jäser bra utav den.
Jästen säljs oftast i 4-pack. Och det är tur det för varje förpackning innehåller oftast 42 gram.
Går man efter ett vanligt bullrecept så brukar de oftast vara 50 gram jäst.
Så du får lägga till lite extra jäst, från förpackning nummer två.

jäst-baka-turkiet

En annan sak som kan vara bra att veta. Pärlsocker finns inte i Turkiet.
Jag har turen som fått det utav vänner. Men vill man ha just pärlsocker på kanelbullarna i Turkiet så får man ta med från Sverige.
Om det inte är någon butik som säljer specifika utländska varor, från exempelvis Sverige.
Men de vanliga matbutikerna ha alltså inte pärlsocker.

pärlsocker-turkiet

Vi bakade hela förmiddagen.

Vi satte igång och bakade strax efter frukosten. Det var Adem som verkligen hade sett fram emot att baka, och kanske ännu mer att äta bullar.
Både Adem och Esma hjälpte till emellanåt.
Men ibland sprang de iväg och lekte när de tyckte att det blev för tråkigt.

baka-bullar-med-barn

Bullarna som vi bakade blev jättegoda. Dessutom blev det en hel del så vi fyllde frysen, gav en stor påse till våra grannar. Och imorgon ska Esma ta med sig till sin förskola.
På tal om morgondagen så ska Adem ha skolfotografering då. Så i fredags efter skolan passade det bra att han fick klippa håret.
Det var så långt nu så det behövdes.
Så här ser han ut nu.

nyklippt-barn-klippa-turkiet

1 kommentar

  1. Fina nyklippta killen. Visst är det gott med kanelbullar bakade inga själv men vi blev bjudna på jobbet. Nu är det ruggigt här även om solen skiner +6 sen lite blåst på det. Burr!
    Nu får ni ha en bra vecka 😍

Kommentera