Sug ur luften!

Tack Helena som tipsade om påsar som man kan suga ur luften ur om man ska förvara, packa en resväska eller skicka med posten. Jag har kvar sådana vakiumpåsar sedan jag var i USA och skulle hem. Jag hade ju då ca 6 stycken stora kartonger som jag skickade hem via post och sedan två resväskor fullproppade med kläder, saker och jaa..mitt liv det året i princip.

Så nu har jag provat påsarna igen och jag håller fortfarande vikten i resväskan men eftersom jag har sugit ur all luft med hjälp av dammsugaren och dessa vakiumpåsar så har jag mera plats och kan lätt komma upp i 30 kg utan problem med plats. Känns riktigt bra nu.
Dessa vakiumpåsar kan ni hitta på ex. Ica Maxi tror jag och är ett tips för er som ska resa och får ha mycket kilo med er men inte har så stor resväska eller mycket plats i resväskan. Eller om ni ska åka till Turkiet och Side för att shoppa loss på Marias butik i sommar.
Men ni behöver en dammsugare för att suga ur luften. Fråga städerskan på hotellet om ni inte kan få låna.

Idag ska jag göra en sak jag verkligen har sett fram emot. Jag och mamma ska iväg till en kina restaurang som jag var på när jag fyllde 22 och skulle precis iväg till Turkiet igen.
De har buffé av allt man kan tänka sig inom kinamat och åhhh, jag kommer njuta av denna mat så himla mycket verkligen.
Men jag gjorde misstaget imorses och tog ett par tighta jeans på mig. Dom ska genast bytas ut och även om jag hade önskat kunna ha mjukisbyxor på mig så blir det ett par mer slappare jeans som inte är lika tighta.
Allt för att kunna äta så mycket som möjligt utan att känna hur byxorna trycker emot magen.

Sedan blir det snabb sista shopping i Skövde också. Listan ska bockas av på det jag måste ha ifall jag inte skulle hinna eller hitta det i Göteborg eller Stockholm.

Annars är vädret på heltopp här i Sverige. Jag lyckas alltid pricka in vädret ganska så bra har jag kommit på.
Sol och klarblå himmel gör en så mycket piggare och gladare. Sen att det blåser riktigt mycket spelar ju inte så stor roll när man är inomhus mestadels av tiden.

3 kommentarer

  1. Åhh vad snart med vaccumpåsarna =)
    Kanske ni på Marias kläder kan inskaffa dammsugare som en extra service, vaccumpåsarna får man ta med själva, eller köpa där med 😉
    Kan funka som ett bra säljargument när folk säger att dom inte har plats i sina väskor 😛 Hihihi =)

    Kram

  2. Tipselitips! Clas Ohlsson har även påsar som man rullar ihop, så pressas luften ur. Kostar 49 kronor för 2 stycken. De är mer lagom storlek för en resväska. De som man suger ur luften ur påsarna med en en dammsugare är ganska stora tror jag, bra lämpade att förvara täcken eller liknande i.

Kommentera