Ännu ett år i Turkiet!

Här är det tyst och tomt numera. Jag ber om ursäkt för er hängivna läsare som gillar uppdateringar och jag har bara en, eller två ursäkter. Den första heter värmen. Det är kanske inte 40 grader i skuggan längre men åtminstone 35-37 dagtid i skuggan och man orkar inte sätta sig vid en dator och vara kreativ.
Så därför tycker jag telefonen är en utmärkt idé för bara en rolig bild kan vara kul ibland att se på en blogg.
Men då har bloggportalen jag bloggar på, blogg.se, gjort om en hel del och allting är postivt men jag kan inte längre lägga upp en bild från min mobiltelefon här på bloggen. Jätteirriterande.

Men uppdatering med bilder kommer, det lovar jag.
Annars är allting toppen. Jobbet går bra, trevliga kunder och idag har jag förlängt mitt visum ännu ett år.
Ja, jag blir kvar ett år till här i Turkiet. Och förhoppningsvis många, många fler.
Dock har dom gjort om reglerna för visum. Under en 180 dagars period får du bara stanna i landet 90 dagar. Tänk på det ni som kommer och går under sommaren ett flertal gånger. Man kan inte heller längre muta växelkontoret för att visa upp att man har pengar på banken. Man måste öppna ett eget bankkonto och visa att man har 6000 dollar för ett års visum. Detta är ca 10.000 lira. Och det är kanske inte det lättaste för alla.
Fixa bankkonto är inga problem, fixa dessa pengar bara sådär är kanske värre.
För oss var det inga problem och vi la till lite extra bara för att. Så det känns jättebra nu. Den kvinnliga polisen berömde oss att vi hade gjort allting korrekt, hade fyllt i varenda rad på alla papper och hade allting i sin ordning idag när vi lämnde in papperna. Det var kul att höra. Om en månad kan jag hämta ut min blåa bok och för ett år kostade detta mig 155 lira. Ingenting ju om man tänker på vad det kostade för två år sedan.
Då var det över 200 lira för 4 månader.

Nu ska jag äta lunch och sedan blir det jobb. Sverige-tshirten åker på senare ikväll när matchen börjar.

Ha en bra Tisdag!

6 kommentarer

  1. Grattis till ännu ett år i härliga Turkiet och Side.
    Nu åker Sören och jag till Bollebygd och firar midsommar hos vår yngsta dotter och våra härliga barnbarn. Ha en riktigt fin midsommar tillsammans med din Kadir. Kram Kram

  2. Hej. Tänkte fråga dig du som bor i Turkiet vad är det för skillnad som turist mellan Side och Alanya? Har fått för mig att det är lugnare o mer barn familjer i Side. Ja och att Alanya är större så klart. Ha det gott i värmen

    1. Ja precis. Alanya är mycket större än Side, Side är väldigt för familjer och äldre människor men också bra för ungdomar som vill ha lagom med festställen att välja på. Många turister som varit i Alanya säger att Side är inte lika hektiskt och stressigt. Dessutom finns det lag på att man inte får ta på, dra in eller tjata sig in turister på restauranger eller butiker osv. Många restauranger blev bötfällda och fick stänga i 3 dagar pga detta och att dom hade en stor koll som ingen visste om. Men det är en bra regel tycker alla turister och de flesta som arbetar också.

  3. Tack för svaret. Ja det verkar va en jätte bra regel. Det är jobbigt me allt tjat när man går
    runt i tex Alanya. Ha det fint. Vad härligt att din systr bara dök upp så där:)

Kommentera