Väder i Side!

Värmen stiger ordentligt här i Side dessa dagar och Augustivärmen har redan infunnit sig.
Plus rejäl hög luftfuktighet. Turisterna håller sig vid poolen eller havet och tycker nog ändå att det är ganska så okej där, men shoppingtur, rundvandring eller liknande undvikar man nog gärna.
Ni som ska åka ner, köp era solskyddskrämer hemma i Sverige för dom ÄR bättre då man aldrig vet vad man får här nere. Eller hur länge dom har stått i butikerna, De kan vara krämer från förra året som säljs om man har ottur.
Så köp sådant hemma eller på flygplatsen.
 
Och glöm inte att dricka mycket vatten eller annan vätska
(gärna så lite alkohol mitt på dagen som möjligt är ett tips) många får solsting, solfrossa/sveda, bränner sig rejält och blir dåliga i magen. Det går självklart över efter en dag eller två men var ändå försiktiga.
 
Ta hand om er!
 
Värmen får gärna gå under 40-sträcket…det hade varit underbart!
 

6 kommentarer

 1. Här har vi runt 13 grader, molning och lite rått i luften. Lite kallare än vad ni har det men lite lättare att röra sig ute. Faktum är att man ska vara försiktigt med solkrämer som säljs i matvarubutikerna i Sverige också. Många är från äret före det och har legat på lager i 10, 11 månader och är allt gamla 🙂 Apoteket, brukar faktist vara bäst 🙂

 2. Å´så varmt! Kanske det ramlat under 40 tills vi kommer nästa lördag.
  Visste inte att Alice skulle ha valpar, kan tänka mig att de är jättefina! Hoppas vi får lov att se på dem! Kramiz Mona

 3. Tack för tipset om solkrämer, men vilken skyddsfaktor tror du att man behöver dem första dagarna. Du ska veta att det är riktigt bra med små tips från dig som är i Turkiet så man vet;) ha en bra dag:)

 4. Hej! Tack för en bra blogg:)
  Jag åker till Alanya 19 oktober. Hur brukar vädret vara då? Jag längtar sååå mkt! har redan börjat planera vad jag ska ha med mig 🙂
  Kram Anna

  1. Det kan vara allt från härligt "höstväder", inte vanligt svenskt höstväder utan Turkiet-höst-väder istället vilket är underbart. Har ni ottur så kan det regna någon/några dagar. Men då är det shopping som gäller. :)Varmare tröja på kvällen kan rekomenderas. Kofta eller liknande för det blir riktigt svalt då.
   Kram louise

Kommentera