Marsipan i tårta och choklad!

Av någon anledning så började jag sakna marsipan hjärtan som jag fick av mamma i julklapp på posten denna vinter. Det var inget jag hade önskat mig och inget jag tänkte på då, men herregud så gott det var.
Precis som med all min marabou choklad så tog jag en bit och sedan är det bra. Man måste inte sätta i sig allt gott med en gång utan det räcker med en liten bit i taget.
Men idag började jag genast sakna dom där marsipanhjärtanen bara sådär. Jag har alltid gillat marsipan dessutom.
Så när jag berättar detta för Amanda i butiken idag så börjar vi prata om prinsesstårta. Åh herregud så gott. En ny, färsk prinsesstårta, kan det bli bättre? Är det ingen som fyller år i Februari när jag kommer hem till Sverige som gärna vill fira sin dag tillsammans med mig…på ett fik där dom serverar marsipantårta?
Efter detta så började jag självklart tänka på hallon och choklad mousse tårtan som jag hade på min student.
Kanske något av det bästa som finns i matväg.
 
Ja, det är sånthär vi gör vi svenskar när vi inte har något att göra om dagarna. Pratar och längtar efter svenska gottigheter. Som Marsipan, choklad, kina mat, biff med bambuskott och friterade räkor, ris och sötsur sås, lakris, polkagris…och kranvatten. Ja, vanligt hederligt kranvatten saknar man.
Det gör turisterna också har vi hört!
 
Mamma, ser du detta så glöm inte marsipanhjärtanen i September!
 

6 kommentarer

 1. Hej!
  Men vad är det för marsinpahjärtan du skriver om? Vad har jag missat =P Jag gillar också marsipan =P
  Japp, prinsesstårta är supergott, du jag fyller år i slutet av januari 😉
  Saltlakrits är ett annat "beroende" alltså jag fattar inte, men det är så gott =)

  Kramar till dig!

 2. Hej!
  Men vad är det för marsinpahjärtan du skriver om? Vad har jag missat =P Jag gillar också marsipan =P
  Japp, prinsesstårta är supergott, du jag fyller år i slutet av januari 😉
  Saltlakrits är ett annat "beroende" alltså jag fattar inte, men det är så gott =)

  Kramar till dig!

  1. Du ser dom på bild här i inlägget. Kanske bara kan köpas vid jul eller nått men åååhh så goda dom är. Jag får fråga mamma vart hon har köpt dom helt enkelt.

 3. Hej
  Pija här! Det var jag som var inne i butiken igår och hälsade på. Man känner ju sig som en jäkla stalker som bara läser och aldrig kommenterar. 🙂 Men jag läser bara på mobilen=marigt att kommentera. Det var kul att se dig live iallafall, tycker att du gör rätt i att välja ett land som Turkiet, där man är mera i nuet och inte sitter hemma i en lägenhet med allt materiellt som går att få,
  dessutom ensam eftersom vi inte umgås som här. Har bott utomlands vid ett flertal tillfällen, Egypten, Israel, Mallorca och London. Man blir mer openminded och mindre "svensk" i sitt sätt. Eller hur? 😉 Men de har ju inget LÖSGODIS här!!! Kanske är det Guds tanke, för hur nyttigt är det eg? Gürrüschürrüs eller hur det nu stavas. 🙂 /Pija

  1. Hej!! Det var jättekul att ni kom till butiken igår. Och nu kommer jag komma in på din blogg också ju. Hoppas ni trivs här i Side trots värmen, men man ska väl inte klaga. De är ju precis detta alla turister vill ha just nu, sol och värme.Ni kan hitta haribo godis i de flesta markets och på matbutiken A101.

   Hoppas vi ses snart igen!! Kram

 4. Ps. Köpte med mig drygt 1,5 kg bara saltlakrits hit. 😉
  De andra skulle iiiinte ha med sig något godis. Vem tror du sitter i min svarta påse nu då…suck! Vad heter kram på turkiska? 🙂

Kommentera