Väder i Side!

Hejsan alla ni som läser!
Jag tänkte uppdatera er lite om vädret här nere nu när mamma är på väg ner hit och allt.
 
Den här sommaren startade lite “segt” med vädret, men det tycker man väl alltid. Att man inte kan gå i linne efter midnatt under Maj månad här i Side är normalt. För att vara mig iaf. Jag fryser nog mer än de flesta har jag insett haha.
Men sedan satte värmen igång och ett, tu. tre så infann sig Augustivärmen sig…redan i början av Juli.
Och vi har svettats, vi har pustat, vi har klagat, vi har tyckt att det har varit förfärligt varmt. Men på något sätt underbart också.
Nu går vi med härliga steg mot hösten och September månad är underbar.
På dagarna har vi ca 32-35 grader i skuggan. Någon dag var det upp emot 38 grader.
På kvällarna blir det behagligt svalt och för er som planerar att sitta på uteservering efter midnatt kommer kanske inte frysa som jag antagligen snart gör. Men det kommer absolut vara svalt och skönt, runt 25-28 grader om kvällarna.
Jag tänker köra på en sjal eller tunn-tunn kofta bara för att. Det värsta som finns är att jobba i butik och vara förkyld när det är 35 grader varmt ska jag berätta för er.
Och 98% luftfuktighet.
De har redan talats om regn men känner jag regnet och vädret rätt här i Side, och det verkar jag ju faktiskt göra, så kanske det kommer några droppar i slutet på September. Men mest troligt kommer regnet först i Oktober.
Första regnet sedan midsommarafton. En underbar känsla. Så länge man inte planerar att sola och bada den dagen.
 
Tack för alla jag har träffat på den senaste veckan i butiken måste jag säga. Rekordvecka på meningen “hej jag läser din blogg” kommentar någonsin tror jag. Men det är jättekul att få ett ansikte på alla besökare jag har.
Vi hörs snart igen!!
 

7 kommentarer

 1. Åter hemma i Svrige efter en härlig men väldigt varm vecka i Side. Det var så roligt att äntligen få säga hej och krama om dej, nu dröjer det inte länge innan vi ses igen, men jag hoppas att oktoberregnet håller sig borta under vår nästa vistelse i Side. Ha det gott och kommer du på något som du vill ha så hör av dej. Ha det så bra när din mamma kommer till dej. Kram från mej till dej.

 2. hej jag tänkte bara fråga hur du gör när du ska åka till sverige, köper du biljetten från turkisk hemsida med turkisk text eller från svensk

  1. Hejsan!!Jag kollar alltid in flera olika sidor och följer dag till dag hur det går med priserna eftersom det kan varier väldigt mycket allt från dag och tidpunkt på dygnet. Man vill ju komma åt den bästa flygtiden och bästa priset såklart.
   Men det finns också en biljettbutik mellan Side och Manavagat som jag brukar kolla in också.
   Piserna kan även skilja sig beroende om man väljer "turkisk" eller "internationell" side på samma flygbolag.
   Dom jag flyger helst med är Turkish Airlines och Norwegian.

 3. Det är verkligen intressant att läsa om hur du har det i Turkiet! Där har jag aldrig varit. Känner ett par personer därifrån, men har verkligen ingen som helst uppfattning om landet i sig! Nu när du har bott där ett tag (hur länge har du bott där nu???), känner du att det är stor skillnad mot att bo i Sverige exempelvis? Bara nyfiken.

 4. Mmm… det där vädret skulle man inte tacka nej till nu. Otroligt att det kan regna så lite 🙂
  Kul att du har många läsare. Känns väldigt härligt att smita in på din blogg då och då och liksom..
  Get a Taste of Summer!

  Ha en fin dag!
  Kram kram

 5. hej vad härligt det låter. Vi åker ner till Side på lördag morgon för första gången och det är verkligen kul att läsa om ju Side på din blogg. Vi är ju lite oroliga över det där regnet du talar om då hela sommaren tyvärr regnat bort i sverige, så mer regn vill jag inte ha 🙁 Har du tips på vad vi skall besöka för shopping, resturanter mm när vi är där ? Vi ska vara där i en vecka och bor på östra sidan på Aska Washington resort. tack för mycket trevlig läsning =) Mvh Jenna

Kommentera