Jag åker aldrig mera parasailing!

Jag vill inte göra någon upprörd nu men jag vill berätta och visa varför jag inte längre åker parasailing.
Som jag har gjort 4-5 gånger tidigare. Senast var det 2010 med min lillebror.
Några veckor sedan så var det en engelsk man och hans 15 åriga dotter som också åkte parasailing i Side och tyvärr blev det en hemsk olycka som slutade med att pappan dog framför sin dotter och resterande familj.
Linan gick av på något sätt och mannen landade precis vid vattenbrynet och dog direkt.
Många såg detta, bland annat en svensk reseledare och andra skandinaviska gäster.
Men det stod, vad jag vet, ingenting om detta i våra nyheter där hemma. Kanske för att det inte drabbade någon svensk.
 
Filmen som jag hittade på aftonbladet.se idag som jag har lagt in här nedanför berättar om hur två systrar i Florida åkte parasailing, det var ett hemskt oväder och linan brast. Den ena systern dog medans den andra har svåra hjärnskador. Ja, det var hemskt oväder men det var det inte i Side för två år sedan när mannen från England dog. Inte ett moln syntes till.
Några veckor senare så var jag och Sandra på stranden och blev tillfrågade om vi ville åka parasailing. Vi sa som det var; Nej, man kan dö.
Svaret vi fick då var “He just had bad luck”
Under de senaste 30 åren har 429 personer skadas allvarligt och 72 personer har dött. Och detta är bara i USA.
 
Man kan dö på många andra sätt också och jag hade kanske fortfarande åkt parasailnig om det inte hade hänt i Side. Men detta är anledningen till att jag inte gör det längre.
 
Update: Det har alltså inte hänt någon olycka med parasailing sedan 2010 i Side, vad jag vet om. Men när denna video las ut aftonbladet så ville jag bara skriva om det och att det faktiskt inte bara händer i Florida och Usa utan kan ske närmare än vad du tror.
 

10 kommentarer

 1. Har det hänt igen? eller menar du några år sedan?
  Så hemskt skulle aldrig våga åka det längre

 2. Jag förstår precis hur du tänker. Det är väl heller inte första gången linan brister, tror det är andra gången jag hör om det nu…

  Äckelt!

 3. Jag har aldrig och kommer aldrig att åka Parasailing, det här är fruktansvärda olyckor som inte hade behövt hända om man haft riktiga redskap. Skönt att höra att du Louise liksom jag håller dej på marken.Snart dax för två veckor i Side, hoppas det är lite svalare än när vi var nere i augusti. Hör av dej om du kommer på något du vill ha från Sverige. Kram

 4. Hej!
  Jodå det stog visst om den hemska olyckan i tidningarna här i Sverige, jag kommer mycket väl ihåg det. Jag minns att det stog att det var nån bygel som hade gått sönder och att mannen hade fallit ur.
  Men du, jag undrar om du känner till en grej jag hörde 2008? Då pratades det om att linan hade gått av för några som åkte parasailing, så skärmen hade seglat iväg med dom. Detta skulle också ha hänt i Side. Men ingen visste hur det hade gått eller så.

  Kram

 5. har hört för mycket saker om paragliding och vattensporter så kommer aldirg göra det. senast så hörde jat att några hade åkt med sina barn d var en mamma pappa å två barn som satt som fast på föräldrarnas mage när de skulle landa så kom ungarna under vatten och fick massa vatten i sig

Kommentera