Pennepasta och kyckling!

 

Idag har jag ett matrecept att tipsa om till er. Jag fick tipset igenom den här kvinnan då hon la upp en smarrig bild på sin instagram.

 
Du behöver
Penne pasta
2 st kycklingfilé
1-2 paprikor
4-5 st champinjoner alternativ burkchampinjoner
1 lök
creme fraiche
riven ost
salt, peppar och andra kryddor samt 2-3 bitar vitlök om du vill
 
Skär kycklingfileérna i bitar, strimlade tunna eller bara vanliga kycklingbitar.
Jag brukar alltid lägga dom i olja med 2-3 olika krydder på för att få en god extrasmak.
Sätt på en kastrull vatten och koka upp penne pastan precis som vanligt.
Hacka den gula löken och stek det tillsammans med kycklingen så att det är helt igenomstekt.
Hacka och stek sedan upp champnjonen så att den är lätt brunbränd.
Hacka paprikan i bitar.
Ta fram en ugnssäker form, smörj in den i margarin och lägg sedan i kycklingbitarna och löken, paprikan samt champinjonerna. Lägg sedan lite grann creme fraiche över allting.
Slå av vattnet från pastan och lägg sedan pastan överst i formen. Lägg till lite mer creme fraiche och överst riven ost.
 
 
Sätt in i ugnen på 200 grader och efter ca 5-10 min, när osten är lite bränd så är det klart och färdig att serveras.
 
I Turkiet finns i creme fraiche, inte där jag bor vad jag vet
(och ni ska bara veta hur många svenska recept som innehåller just detta. 97% av allt som skrivs på internet ungefär!!)
Så när jag lagade denna maträtt så mixtrade jag lite och det blev ganska så bra.
Jag tog 1 dl grädde och 2 skedar turkisk yoghurt. Detta blandade jag ihop med röd peppar, chilipeppar och 3 st pressade vitlöksbitar. Ett tips för er turkietboende eller utomlandsboende som inte har tillgång till creme fraiche.
Vispa ihop ordentligt. Allting blev lite rinnigt för mig men vispa mera eller ta mindre av detta i formen så blir det kanske bättre.
 
Smaklig måltid!!
 

 

 
 

2 kommentarer

Kommentera