Väder i Side!

Nu har jag inte uppdaterat här på ett tag och det har med vädret att göra. Jag har jobbat konstant från morgon till kväll i princip de senaste dagarna och jag har väl känt varje morgon att jag är helt slut, så även någon gång under dagen men i långa loppet är det helt klart värt det. Och imorgon verkar det som sista regniga och dåliga-väder-dagen är denna vecka. För herregud vilket dåligt väder. Det började i Söndags.
Vi har haft ett otroligt fint väder i en vecka. Varmare än vanligt, ca 30-33 grader varmt i skuggan och jag har ett flertalt gånger torkat pannan (det händer inte till vanligheterna, inte ens i början av Juni ska ni veta)
Säger jag att det är varmt eller svettigt, DÅ är det varmt. Haha. Så kall som jag annars är.
Men i Söndags var det alltså dåligt väder och massa folk i butiken. Vi lunchtid var det mycket mindre folk och sedan fortsatte rulla in folk igen.
Den kvällen åskade och blixtrade det något enormt. Medans Kadir köpte bröd efter jobbet så satt jag på golvet och höll för öronen. Jag är inget fan av åskan och här nere smäller det verkligen. Med alla berg runt omkring oss så slås ljudet där emellan och det blir väldigt mycket smällar.
Strömmen gick och kom inte tillbaka förens tidigt nästa morgon.
Upp och jobba igen, mer regn, mer åska och kvällen fortsatte på samma sätt.
Imorses vaknade jag av åskan som small massor och samma sak igen; upp till jobbet och massa folk.
 
Innan åskan och ovädret började.
 
Jag vågar inte ens chansa på hur många gånger jag har sprungit in med mannekängerna i butiken för att “rädda det som räddas kan” och varje gång så har turisterna stått under tak och titta på. Och varje gång känner jag mig som superwomen och hoppas att folk tänker “wow, vad snabb och duktig hon är”
Ja, drömma kan man väl eller hur?
Imorgon är det onsdag och ledig dag för min del normalt sätt men jag kör ännu en dag på jobbet. Det väntas dåligt väder, förhoppningsvis för sista gången denna veckan. Sedan börjar offerfesten här i Turkiet för alla muslimer. 70 dagar efter ramadan, dvs fastan, så är denna högtid då man bland annat slaktar får eller kor. I 4 dagar pågår detta. På måndag kommer jag vara ledig och det ser jag fram emot för då ska jag äntligen träffa Sandra och Belma ordentligt igen. Dom var inne i butiken härromdagen och sötaste Belma sprang runt och ropade “Looolliiiiiiis” hela tiden.
 
 

1 kommentar

  1. Det låter inte som vårat härliga Side. Vi hade verkligen tur med vädret när vi var nere i början av okt, fast vi var beredda på någon skur då ock då, man vet ju hur det kan vara i okt, men vi var supernöjda med våra veckor. Vi har bokat och klart fyra veckor från 31/8 och fyra veckor framåt, så nu är det bara att hoppas på att tiden går fort.Kramisar från mejtill en regnvåt och åskrädd Louise.

Kommentera